2015. április 13., hétfő

Narancsos-gyömbéres édesburgonya krémleves



Kicsit édeskés összhatású, fűszeres leves, remekül passzolt hozzá a sós sajt!

Sőt, még bacont is sütöttem hozzá "levesbetétként", de az már nem jutott a fotóra :-)





Narancsos-gyömbéres édesburgonya krémleves

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók:


  • 1 ek kacsazsír
  • 1 nagyocska fej lila hagyma
  • 3 közepes nagyságú édesburgonya (kb. 40 dkg)
  • 1 narancs
  • 3-4 cm friss gyömbér
  • 2 dl tejszín (állati, 30%-os)
  • frissen őrölt bors



A kacsazsíron puhára pároljuk a felkarikázott lila hagymát.

Rádobjuk a meghámozott, felkockázott édesburgonyát, felöntjük vízzel (esetleg alaplével).

Belefacsarjuk a narancs levét, belereszeljük a gyömbért, és puhára főzzük.

Botmixerrel krémesre zúzzuk, beleöntjük a tejszínt, s még egyszer átpörgetjük a mixerrúddal.

Sóval és (sok) frissen őrölt borssal ízesítjük.

Tetszőleges levesbetéttel tálaljuk, a lényeg, hogy sós kontraszt legyen, pl. feta, sült bacon, pirított kenyér vagy akár az ún. levesgyöngy.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése