2016. február 17., szerda

Tonhalas túrófasírt


Gyorsan, könnyen elkészíthető fasírt, elsősorban talán főzelék feltétjeként, de készíthetünk hozzá egy jó salátát vagy süssünk mellé krumplit és kínáljunk mellé tartármártást!

Remek lesz :-)





Tonhalas túrófasírt

Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 2 tojás
  • 1 nagy fej lila hagyma
  • 1 doboz tonhal konzerv (180 gr töltőtömeg)
  • só, bors
  • 3-4 ek. zsemlemorzsa


Sütéshez:
  • zsemlemorzsa
  • pici olaj



A lila hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. Összekeverjük a túróval, a tojással, a tonhallal (mehet bele az olaja is!), sózzuk, borsozzuk. Annyi zsemlemorzsát tegyünk bele, hogy jól formázható masszát kapjunk - ez függ a túró minőségétől és a tojás nagyságától is!

Két tenyerünk között korongokat formázunk a túróból, megforgatjuk zsemlemorzsában.

Sütőpapírral bélelt tepsire ültetjük, tetejüket megpöttyözzük kevés olajjal.

180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

Természetesen elkészíthetjük úgy is, hogy a korongokat hagyományos módon bepanírozzuk: liszt, tojás, zsemlemorzsa, és bő, forró olajban kisütjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.