2016. február 22., hétfő

Zöldséges túrópite


Gyors és egészséges vacsora?

Igen!

A zöldségek természetesen ízlés szerint variálhatóak, ki mit szeret illetve mi van éppen otthon :-)





Zöldséges túrópite

Elkészítési idő: 75 perc

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg tetszés szerinti zöldség
  • 25 dkg túró
  • 2-3 ek apró szemű zabpehely
  • 2 ek lenmag (elhagyható)
  • 2 tojás
  • só és bors


Összeolvasztjuk a vajat és az olajat. Üvegesre pároljuk rajta a vékony karikákra vágott vöröshagymát.

Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt zöldségeket, és fedő alatt roppanósra pároljuk. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük.

Hagyjuk langyosra hűlni.

Egy tálban kikeverjük a túrót az egész tojássokkal, beleforgatjuk a párolt zöldségeket, a zabpelyhet. Sózzuk, borsozzuk.

Egy kb. 20x30 cm-es tepsit/sütőtálat kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a túrós-zöldséges masszát, tetejét megszórjuk lenmaggal.

180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt (tűpróba!) aranyszínűre sütjük.

Hagyjuk langyosra hűlni, majd vágjuk kockákra, s kínáljunk mellé valamilyen mártogatóst, pl. kapros-fokhagymás tejfölt!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése