2016. február 11., csütörtök

Almás-gyömbéres cékla krémleves




Kamraürítés :-) Mindenből egy kicsi volt itthon, s ez lett belőle!

Nagyon finom! Sós és picit édes, pikáns leves!





Almás-gyömbéres cékla krémleves

Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók:

  • 1 ek olívaolaj
  • 1 nagy fej lila hagyma
  • 25 dkg cékla
  • 25 dkg alma
  • 2 dl tejszín (állati, 30%-os)
  • 3-4 cm friss gyömbér
  • só és bors


Az olívaolajon üvegesre pároljuk a vékony karikákra vágott lila hagymát.

A céklát meghámozzuk, megmossuk, s kicsi kockákra vágjuk, majd a párolt hagymához adjuk.

Felöntjük vízzel (esetleg alaplével), és puhára főzzük.

Ha a cékla megpuhult, hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott almát is, s további 5 percig főzzük, míg az alma is megpuhult.

Botmixerrel krémesre zúzzuk az almás-céklás levesalapot.

Frissen reszelt gyömbérrel, sóval és borssal ízesítjük – pikáns legyen, egyszerre sós és édes, s fűszeres a gyömbértől.

Belecsorgatjuk a tejszínt, jól elkeverjük, és 1-2 perc alatt kiforraljuk.

Melegen, langyosan, de akár teljesen hidegen is nagyon finom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése