2016. február 26., péntek

Ajváros-sajtos csirkecombok


Ez készült a házi krokettek mellé: egy fűszeres, omlós csirkehús minimál előkészítéssel - és szokás szerint a sütőben történő befejezéssel :-)





Ajváros-sajtos csirkecombok

Elkészítési idő: 90 perc

Hozzávalók:

  • 4 egész csirkecomb
  • kb. 30 dkg ajvár (boltokban készen kapható fűszeres paprikakrém vagy zakuszka, esetleg pizzakrém)
  • 10-15 dkg sajt
  • só és bors


A combokat megtisztítjuk, sóval és borssal ízesítjük.

Tűzálló tálba vagy tepsibe fektetjük őket egymás mellé, s vastagon bekenjük mindegyiket ajvárral.

1 dl vizet öntünk alá, s a tepsit szorosan befedjük alufóliával.

190 fokosra előmelegített sütőben kb. 50-60 percig pároljuk (az idő függ a combok nagyságától), majd a fóliát eltávolítjuk a sütőedényről.

A combok tetejét megszórjuk sajttal, visszatoljuk a sütőbe, s a sajt pirulásáig sütjük.


Tetszőleges körettel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.