2016. február 13., szombat

Gombás csirkemáj ragu leveles tésztában


Igazi kényeztető, ízgazdag hétvégi fogás!

Sok előkészítést nem igényel, a gyors összeállítást követően aztán a munkát szépen befejezi a sütő :-)





Gombás csirkemáj ragu leveles tésztában
Elkészítési idő: 90 perc

Hozzávalók:


  • 1 cs. fagyasztott leveles tészta (50 dkg)
  • 30 dkg csirkemell filé
  • 50 dkg csirkemáj (szív nélkül)
  • 50 dkg gomba, pl. csiperke
  • 1-2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg nagyon húsos főtt császárszalonna
  • só, bors
  • kakukkfű


A tetejére:
  • 1 tojás
  • szezámmag


A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, kevés olajon puhára pároljuk.


A csirkemellet megmossuk, vékony csíkokra vágjuk, a párolt vöröshagymához adjuk, és erős lángon fehéredésig kevergetjük.

A csirkemájat megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk, rádobjuk a hagymára, tovább pároljuk.

A gombát megtisztítjuk, vastag szeletekre vágjuk, hozzáadjuk a hagymás májhoz, s addig sütjük, míg a levét el nem fővi. Sóval, borssal, kakukkfűvel és zúzott fokhagymával ízesítjük, kicsit hűlni hagyjuk.

A szalonnát felcsíkozzuk, picike olajon megpirítjuk, majd kiszedjük a zsiradékból.

A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni, majd lisztezett munkalapon 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk. 


Úgy vágjuk ketté, hogy a nagyobbik részével ki tudjunk bélelni egy kb. 25x35 cm-es tepsit, a kisebbik része pedig majd teljesen betakarja a rakományt.

A nagyobbik tésztarésszel kibélelünk a tepsit úgy, hogy körben széle is legyen. Belehalmozzuk a májas-gombás ragut, megszórjuk a szalonnacsíkokkal, befedjük a kisebbik tésztalappal.


A tetejét megkenjük felvert tojással és meghintjük szezámmaggal.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, s kb. 30-40 perc alatt aranyszínre, ropogósra sütjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése