2017. október 25., szerda

Sütőtök krémes tészta ropogós kolbászmorzsával


Térdig járunk a sütőtök-szezonban :-) Így hát jönnek majd sorban a sütőtökös receptek!

A sütőtök most tésztaszósszá vált, villámgyorsan elkészül, plána akkor, ha van otthon már korábban megsütött tök!

Az édeskés mártáshoz kifejezetten jól passzolt a ropogósra sütött, morzsás kolbász, aki szereti, válasszon csípős fajtát - mert úgy még jobb!




Sütőtök krémes tészta ropogós kolbászmorzsával

Elkészítési idő: 30 perc


Hozzávalók:


  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 35 dkg sült sütőtök húsa
  • 2 dl tejszín (30%-os, állati eredetű habtejszín)
  • só és bors


A tetejére:

  • 15 dkg (csípős) lángolt kolbász



A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, s kevés olajon egészen puhára pároljuk.

Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a sült sütőtök húsát, elkeverjük, a tököt fakanállal/villával össze is törjük.

Átforraljuk, majd felöntjük a tejszínnel, ízesítjük sóval és borssal, s még egyszer kiforraljuk.

A kolbász héját lehúzzuk, a kolbászhúst elmorzsoljuk.

Száraz serpenyőt hevítünk egészen forróra, beletesszük a kolbászmorzsát, és élénk tűzön, néhányszor átkeverve ropogósra sütjük.

A sütőtökös mártást frissen kifőzött tésztára kanalazzuk, megszórjuk a kolbászmorzsákkal.

Aki szereti, reszelt sajtot is tehet a tetejére!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.