2018. március 21., szerda

Almás kukorica krémleves


Március végén még mindig nem "tehetjük el" a melengető krémleveseket...

Jöjjön hát ez az édeskés, nagyon egyszerű krémleves, amit jó fűszeres joghurttal dobtam fel!

Ajánlom :-)


Almás kukorica krémleves


Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók:


  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • 1-2 db alma
  • só és bors



A fűszeres joghurthoz:

  • 1 kis pohár natúr (görög) joghurt
  • só és bors
  • 1/2 mk őrölt koriander
  • 1/2 mk őrölt római (!) kömény



A tálaláshoz:

  • pirított kenyérkocka - de ez akár el is maradhat



A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, s kevés olajon puhára pároljuk.

Hozzáadjuk a meghámozott, feldarabolt almát és a lecsöpögtetett kukoricakonzervet, felöntjük vízzel,  ízesítjük sóval és borssal, majd 10-15 perc alatt készre főzzük.

Botmixerrel krémesre zúzzuk, majd a krémlevest még egy szitán/szűrőn át is passzírozzuk, hogy igazán selymes legyen a végeredmény.

Akit nem zavar a kukorica rostos héja, nyugodtan eltekinthet a passzírozástól!

A natúr joghurtot kikeverjük a fűszerekkel, s a forró leves tetejére kanalazunk belőle.

A leves tetejét megcsurgathatjuk olívaolajjal, s további frissen őrölt borssal is megszórhatjuk.

A kenyérkockákkal kínáljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése