2018. március 26., hétfő

Marcipános csoki "likőr"


"Likőr" - hisz alkoholmentes, mégis olyan az íze, mintha finom krémlikőrt kortyolnánk.

Gondolva azokra, akik ilyen-olyan ok miatt nem isznak, nem ihatnak alkoholt, de szeretnének vendégség alkalmával ők is koccintani :-)





Marcipános csoki "likőr"

Elkészítési idő: 10 perc + 1-2 óra hűtés

Hozzávalók:


  • 2 dl habtejszín (állati eredetű, 30%-os)
  • 5 dkg natúr marcipán
  • 5 dkg étcsokoládé (50-60%-os)
  • 1-2 tk rumaroma



A habtejszínt óvatosan melegíteni kezdjük, közben beletördeljük a csokoládét, s belecsipkedjük a marcipánmasszát.

Ovális habverővel kevergetjük, melegítjük, hogy a csokoládé és a marcipán felolvadjon, de ne forraljuk fel!

Ha egyneművé olvadt, zárjuk el az energiát, s adjuk hozzá az ízlés szerinti mennyiségű rumaromát - óvatosan, több részletben, nem kell sok belőle!

Kóstoljuk meg: ha finom, töltsük át egy üvegbe, s ha langyosra hűlt, tegyük hűtőbe 1-2 órára.

Hűtőben tárolva 3-4 napig fogyasztható.

Csak egy tipp: forró kávéban is nagyon finom ám!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése