2018. március 23., péntek

Almás-spenótos harcsa


Fura párosításnak tűnik első olvasatra, de annyira finom, hogy mindenki nagy lelkesedéssel ette :-)

Harcsa helyett csirkemellel vagy pl. karajjal is remek!




Almás-spenótos harcsa

Elkészítési idő: 75 perc


Hozzávalók:


  • 80 dkg harcsafilé
  • 25 dkg friss spenótlevél
  • 1-2 db alma
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 10 dkg krémsajt vagy zsíros tejföl
  • 20 dkg  reszelt sajt
  • só és bors



A harcsafilét megtisztítjuk, tenyérnyi darabokra vágjuk, sóval és borssal ízesítjük, majd kevés, nagyon forró olajban mindkét oldalát hirtelen megsütjük - de nem sütjük át teljesen a húst.

A spenótleveleket alaposan megmossuk, szárát lecsippentjük, s minden egyéb zsiradék vagy folyadék hozzáadása nélkül megpároljuk.

Ha összeesett és rengeteg levét elfőtte, hozzáadjuk a falatokra vágott almát, a zúzott fokhagymát, néhány percig pároljuk, majd belekeverjük a krémsajtot/tejfölt, valamint 10 dkg reszelt sajtot.

Sóval, borssal ízesítjük, összeforraljuk.

Az elősütött harcsaszeleteket tűzálló tálba vagy tepsibe fektetjük, tetejükön egyenletes mennyiségben elosztjuk a spenótos-almás rakományt, majd megszórjuk a maradék reszelt sajttal.

200 fokos sütőben addig sütjük, míg a tetején a sajt megpirul.

Forrón, tetszőleges körettel tálaljuk.


Ez a régi recept harcsára hangolva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése