2018. március 28., szerda

Húsvéti készülődés: sós sütemények


Az édességek után jöjjenek a sósak: az előre elkészíthetőek és a frissiben finom pogácsák.


Nálunk ő "A Sós" - a világ legjobb sajtos rúdja, esszük, amíg látjuk kategória, az ünnepekre érdemes az adagot duplázni, úgysem marad belőle :-)))





Ugyanez a tészta: kacsazsírral, rozmaringgal, fokhagymával...





Csak pár hozzávaló, s lesz belőle két tepsi sós sütemény!




Káposztás csiga - nagyon finom... A kész sütemény ráadásul lefagyasztható, így pl. az ünnep előtti éjjel kivesszük a fagyasztóból, és másnap lehet vele kínálgatni a vendégeket!






Ha menet közben marad a krumplipüréből, akkor új életet kezdhet ebben a mesefinom pogácsában! 





Brindzás pogácsa, illatos, aromás - ha nincs brindza, akkor használjunk nyugodtan juhtúrót helyette!





Egyszerű és nagyszerű a füstölt sajtos verzió is!




S a végére egy remek találmány: sós pogácsatésztából süssünk egy adag finom pogácsát, a másik adagot pedig töltsük meg sűrű, édes szilvalekvárral - mindig siker!






Vidám készülődést!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése