2018. március 30., péntek

Húsvéti készülődés: főételek



Ma ugyan Nagypéntek, zárva minden - de holnap még gyorsan be lehet vásárolni a friss alapanyagokat!


Nálunk húsvétkor mindig a sonka volt a főszereplő, minden egyéb szinte háttérbe szorult azon a pár napon. Néhány éve főtt ez az ízes sonka fahéjjal, naranccsal nálunk, mennyei finom!






Folytatva a sort, ünnepeken kivétel nélkül mindig birkapörkölt főtt...




és kocsonya :-)






Kevés munkával előkészíthető húsételeket mutatok, amit aztán a sütő fog befejezni, minél kevesebb időt kelljen a tűzhely mellett álldogálni!


Itt egy mesés oldalas kezdésnek, sok zöldséggel, finom vörösborral...






Egy nagyon tartalmas egytálétel, benne sertés, csirke, zöldségek - és vörösbor :-)






Puliszkával, zöldségekkel töltött dagadó: frissen, melegen is nagyon finom pl. egy tál salátával, sült krumplival, de hidegtálon is megállja a helyét!






Szintén zenész: diós-májas dagadó, ami hidegen és melegen is egyaránt finom!





Töltött ez is, csak csirke - a nagy klasszikus:





Rizling, (laska)gomba, tejszín, csirkehús - s a munka javát elvégzi a sütő!







Nagyon hasonló, csak sertéshúsból: tarja, fehérbor, tejszín és mazsola - aztán irány a sütő!




Úgy látszik, szeretek borral főzni :-))) Csirkehús, tejszín, tárkony, mustár és fehérbor :-) Csodafinom!







Vidám készülődést!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.