2018. március 14., szerda

Sárgarépás csirkerolád


Egyszerű és gyors húsétel, akár krumplikörettel, akár salátával, akár valamilyen főzelék feltétjeként fogyasztjuk.

A fűszerezést nagyon jól lehet variálni, a semleges csirkehús mindent "szeret".

Mehet hozzá kakukkfű vagy rozmaring, de a koriander-római kömény párossal sem lehet melléfogni!

A finomra reszelt sárgarépa úgy elbújik a húsban, hogy nem lehet észrevenni :-)





Sárgarépás csirkerolád


Elkészítési idő: 40 perc


Hozzávalók:


  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg csirkemell filé
  • 20 dkg sárgarépa
  • só és bors
  • tetszés szerinti fűszerek




A csirkemellet ledaráljuk, a vöröshagymát és a sárgarépát tisztítás után finomra reszeljük, a fokhagymát összezúzzuk.

Egy tálban alaposan összekeverjük a darált csirkehúst a zöldségekkel és a fűszerekkel.

Nem tévedés: tényleg nincs benne se tojás, se áztatott kenyér, se zsemlemorzsa.

Egyik kezünket mártsuk hideg vízbe, majd vizes kézzel formáljunk a masszából tetszőleges formát, akár kis roládokat, akár fasírtforma korongokat, majd kevés olajon, közepes hőfokon süssük minden oldalát aranybarnára.

Hidegen is finom!



3 megjegyzés:

  1. Isteni lehet! :) (Egyszer maradék sárgaborsóval csináltam húsgolyókat, az is isteni volt, úgyhogy sejtem, ez is milyen finom lehet!)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csocsi volt nagyon!

      S most, hogy mondod: emberemlékezet óta nem ettem sárgaborsót! Na veszek is :-)))

      Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.