2009. december 29., kedd

Hamis puncsszelet meggyel és dióval

Az utolsó munkanapra sütöttem, még 23-án. Az idei utolsó munkában töltött napra. Olyan furcsa... Mindjárt vége az évnek...

Gombhoz kabát típusú süti: meggy és dió volt a kiindulási alap, némi csokoládé, s hogy kiadós legyen. Nagyon finom lett, a kolléganőim szerint ha nem lennék férjnél immár több, mint 10 éve, akkor most nyugodtan férjhez mehetnék :-DDD

Egy dolgot fogok legközelebb változtatni rajta: a töltelék tetejét megkenem lekvárral, hogy a felső lap is "odaragadjon", mert az aljas nem volt valami ragaszkodó típus. Azért megettük így is!



Hamis puncsszelet meggyel és dióval



Hozzávalók:



A tésztához:


60 dkg liszt
20 dkg margarin
15 dkg cukor
1 tojás
1 kk. szódabikarbóna
kb. 1,5 dl tej
csipet só

A töltelékhez:

1 üveg magozott meggybefőtt
15 dkg dió
6-8 ek. cukor (meggy savanyúságától függ)
6,5 dkg margarin
ízlés szerint rum vagy rumaroma

Tetejére:

2-3 ek. lekvár
1 tábla étcsokoládé
kókuszreszelék

A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, 3 egyenlő részre osztjuk. Megmértem: összesen 1,20 kg, tehát 40 dkg-s darabokra kell vágjuk. Lisztezett munkalapon egyesével kinyújtjuk, és tepsiben vagy gáztepsi hátán halvány rózsaszínűre sütjük előmelegített sütőben. Az én tepsim 22x40 cm-s, abban készült.

A meggybefőttet lecsepegtetjük, összekeverjük a cukorral, a durvára aprított dióval, az olvasztott margarinnal, a rummal/rumaromával, s az egyik tésztalapot belemorzsoljuk. Jól összegyurmázzuk, össze fog állni!

Az egyik tésztalapot tepsibe vagy tálcára tesszük, rátapicskoljuk a tölteléket. A töltelék tetejét vékonyan megkenjük lekvárral, rátesszük a harmadik tésztalapot.

Tetejét bevonjuk a megolvasztott étcsokival, majd némi szilárdulás után megszórjuk kókuszreszelékkel. Ha még lágy a csoki, belesüllyed a kókusz - tapasztalat :-)

Érdemes egy éjszakát pihentetni, nem is feltétlenül hűtőben, hogy jól összeérjenek az ízek. Másnap téglalapokra szeletelve tálaljuk.


Forrás

9 megjegyzés:

  1. Aztaaaaaaaaaa!:)
    Nah, hozom a tányérom, vagy minimum egy szalvétát!:)))

    VálaszTörlés
  2. Hamis vagy sem, kevesbe erdekel, ha a dio nem markans, ennek en is egy szeletkevel..

    VálaszTörlés
  3. Nem látszik, hogy nem ragaszkodott, nagyon jól néz ki...

    VálaszTörlés
  4. Khmmm...esetleg bigámia?:DDDDD

    VálaszTörlés
  5. Nekem a Charlotte után az egyik kollégaNŐM mondta!:-))
    Gratula,nagyon finom lehetett!:-))

    VálaszTörlés
  6. nagyon fincsi lehet.Ez az egyik kedvenc sütim.

    VálaszTörlés
  7. juj, de jó ez!!!! Vittem a recit :))))

    VálaszTörlés
  8. Jujj, anyukám kedvence és eddig nem találtam könnyen megvalósítható, finom receptet. köszi, ezt máris mentettem. :o)))

    VálaszTörlés
  9. Szepy, jippppppppppi!!! Hát hogyne hozhatnád a tányérodat!

    Editem, nem markáns! Szeretnéd, ez egész biztos!


    Trin, megtapostam az aljast :-DDD


    Andi, ez az igazi elismerés!!! Ha NŐ mondja!


    Belly, szeretnéd, az fix!


    Ancsika, remélem bejön nektek is!


    Lori, ebben csak annyi a pepecs, míg kisütöd a lapokat egyesével :-) Utána mint a villám!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.