2009. december 10., csütörtök

Kukoricás-tonhalas tészta

Rohanós hétköznapokra egy villámgyors tésztavacsora. Míg forr a víz, simán összedobható a mártás, gyakorlatilag 30 perc múlva ehetünk is - két edény koszolásával :-)

Ez így elég meggyőző, azt hiszem :-) Ráadásul finom is!



Kukoricás-tonhalas tészta


Hozzávalók:


  • 1 cs. tetszőleges száraztészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 doboz hámozott paradicsom konzerv (40 dkg)
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • 15 dkg-nyi tonhal konzerv
  • só, bors, oregánó
  • pici cukor


A tésztát lobogó sós-olajos vízben kifőzzük, leszűrjük.

A vöröshagymát finomra vágjuk, pici olajon megpirítjuk. Ráöntjük a paradicsom konzervet, néhány percig rotyogtatjuk-sűrítjuk. Beleöntjük a lecsepegtetett kukoricát, a levéből kiemelt tonhaldarabokat, és néhány perc alatt átforrósítjuk.

Sózzuk, borsozzuk, oregánóval ízesítjük, s egész pici cukorral (kb. 1 tk) elvesszük a paradicsom savasságát. Kiforraljuk, s azon frissiben tálaljuk a tésztával.

Ennyi :-)



3 megjegyzés:

  1. Ezt kiprobalom, mert Imo szeretne: 1. paradicsom, 2. kukorica, 3. tonhal. Mindegyik megy. A tesztafelekrol nem is kell beszeljek...

    VálaszTörlés
  2. Juj Edit :-) Na ilyet se láttam még :-)

    VálaszTörlés
  3. Tényleg...Ezt én is szoktam főzni-de tök rég nem volt...Nem baj,most jól megjegyzem:)) Köszi!

    VálaszTörlés