2012. január 26., csütörtök

Mézes-szezámos sárgarépa




A krumpli-rizs-tészta szentháromságon túl is van élet, ami a köreteket illeti :-) 

Ráadásul így a zöldségfogyasztás is kipipálva!

Szerintem önmagában is tök jó volt, de sültek mellé is remek. A fűszerezéssel bátran lehet játszani, ez itt most egy minimál verzió!



Mézes-szezámos sárgarépa




Hozzávalók:

  • 80 dkg sárgarépa
  • 1 ek. olaj
  • 1 ek. méz
  • 1 ek. szezámmag


A répát meghámozzuk, ferdén felvágjuk. Összeforgatjuk az olajjal, tűzálló tálba pakoljuk, és 180 fokos sütőben egyszer-kétszer átforgatva megsütjük. Répától függ, kb. 40 perc, de maradjon meg a haraphatósága!

Meglocsoljuk a mézzel, meghintjük a szezámmaggal, és még 5 percre visszatoljuk a sütőbe pirulni.


Ihlet: Sütés&főzés 2010. nyár



11 megjegyzés:

  1. Vikikém nézz be hozzám légyszí, puszi:-))))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jo otlet, hasonlot keszitettem mar, de nem mezzel, igy ellopom :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Magdi, az a kis karamelles mellékíz kifejezetten jót tesz neki :-)

      Törlés
  3. Isteni lehet, még én sem készítettem mézzel:)Nekem magában is jöhet, állandóan répát rágcsálok:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Trollanyu, nekem határozottan bejött. Még úgy magában elvillázva is :-)

      Törlés
  4. Lájk! A sült répa kipipálva, finom és édes, főleg, ha kicsit megpirul, na de így mézzel milyen jóság lehet... Mmmm! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csipet, szó szerint így történt, ahogy írod :-)))

      Törlés
  5. Válaszok
    1. Köszi :-) Gyerkőknek vajon bejövős lenne ilyen formában a répa?

      Törlés
  6. Ki kellene próbálnom, hogy az unokáim elfogadnák-e így a sárgarépát??:)) Natúr szeretik.:)

    VálaszTörlés