2012. május 8., kedd

Mediterrán csirkecombok



Amolyan betolom-kihúzom étel: minden hozzávalót tepsibe pakolunk, be a sütőbe, ahonnan egy idő után előhúzzuk az elképesztő illatokat árasztó, késszé sült fogást. Igazán praktikus rohanós hétköznapokra, de vendégség idején is  pompásan előkészíthető. 

Könnyed, zamatos, illatos, elronthatatlan!



Mediterrán csirkecombok


Hozzávalók:


  • 60 dkg krumpli
  • 4 egész csirkecomb
  • só, bors
  • ízlés szerinti fűszerek a húsra (kész fűszerkeverék avagy zöldfűszerek)
  • 2-3 fej lilahagyma
  • 1-2 citrom
  • 10 dkg feta


A krumplit meghámozzuk, cikkekre vágjuk, egy tepsi aljába igazgatjuk.

A csirkecombokat kettévágjuk, megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, és ízlésünk szerint befűszerezzük (jöhet a kakukkfű például, vagy bazsalikom, oregánó!). Ráfektetjük a krumpliágyra, majd  körészórjuk a vastagabb cikkekre vágott lilahagymát.

Pici vizet öntünk alá, max. 1 dl-t (esetleg fehérbort...), a tepsit szorosan lefedjük alufóliával, majd 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.

A fóliát levéve hozzáadjuk az alaposan megmosott, majd falatnyi darabokra vágott citromot, s így sütjük késszé a csirke pirulásáig, még kb. 20 percig.

A fetát pici kockákra daraboljuk, majd azon forrón meghintjük vele a hagymás-citromos húst.

Tálalhatunk!


Ihlet: Nők Lapja Konyha


20 megjegyzés:

  1. Igen, igen, igen...ilyen ételekre van szüksége a munkából fáradtan hazaérkező édesanyáknak, akik körül három éhes kisgyerek kérdezi ötpercenként, hogy "Anya, mi lesz ma a vacsora? Olyan, de olyan éhesek vagyunk, mert a suliban ma tökfőzelék volt és..."...ugye ismerős? Ezt az ételt meg csak betolom, kiveszem és tálalok! Szuper!!!:):):)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ilyenre bizony :-) Főleg három gyerkőc mellett!

      Törlés
  2. Éppen hétvégére terveztem egy ilyen ki-be dugós, meg magától elkészülő kaját. Csak nem mediterrán lesz, hanem szarvasi :))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hihi :-) Sajnos én sem Cipruson sütöttem :-)))

      Törlés
  3. :-))) Nagyon tetszik ez a "betolom-kihúzom" elnevezés!! Az étel meg még jobban, hiszen imádom a mediterrán ízeket (nem csak az ízeket, hanem mindent, ami mediterrán:)). Jó lenne, ha nem felejteném el, hogy lementettem tőled ezt a receptet, el kellene készítenem a közeljövőben... Fincsi. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gabi, köszi :-) Nekünk is kedvenceink ám! Tessék szépen jegyezni és elkészíteni :-)

      Törlés
  4. Válaszok
    1. Ezt nem értem :-) Bocsánat :-)

      Törlés
    2. FEG = Finom, Egészséges, Guszta! Hogy ne szaporítsuk a szót... :)

      Törlés
  5. Nagyon jó a ki-be tologatás, és a mindent bele. Mi is nagyon szeretjük:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tücsi, talán csak a fantázia meg a hűtő/kamra tartalma szab határt :-)

      Törlés
  6. Ez volt tegnap a vacsoránk.Tényleg nagyon finom,könnyed étel,az egyszerűségéről nem is beszélve!Biztos,hogy máskor is szerepelni fog az étlapon.Köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Borga, nagyon örülök, hogy elkészítetted, és ízlett a családnak :-) Köszönöm!

      Törlés
  7. Nálunk is elkészült, fel is rakom a blogra, ezt mindenkinek el kell készítenie, mert csúcsszuper!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye? Szerintem is, minket nagyon meggyőzött :-))

      Törlés
  8. Tényleg nagyon finom!! Nekem sajt nélkül is tetszett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök :-)) Belement aztán az olajbogyesz?

      Törlés
  9. Nekem való étel!Finom!Jó összeállítás!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Kriszta :-) Vigyed, süssed! :-)

      Törlés