2013. július 16., kedd

Sárgadinnye sorbet




Amíg még tart a szezon, és kapható a napérlelte, mézédes sárgadinnye!

Elkészíteni pofonegyszerű, s a kép se tévesszen meg senkit: ha várok még kb. 2 percet, nem lett volna ennyire jeges-kristályos :-)

A recept Katucitól, hálás köszönet érte! Nagyon szerettük!







Sárgadinnye sorbet


Hozzávalók:

  • 50 dkg sárgadinnye "hús"
  • 5 dkg (barna)cukor
  • 0,5 dl víz
  • 8-10 mentalevél (opcionális)
  • 1/2 citrom leve


A cukrot takaréklángon sziruppá forraljuk a vízzel és a mentalevelekkel, hagyjuk langyosra hűlni, majd leszűrjük.

A dinnye húsát leturmixoljuk a citromlével, összekeverjük a sziruppal, és műanyag, lefedhető tálba töltjük.

Mélyhűtőbe tesszük, és 30-40 percenként botmixerrel átkeverjük, ezt kb. 3-4 alkalommal ismételjük meg.

Tálalás előtt hagyjuk kicsit lágyulni, hogy gombócolható, kanalazható legyen!

Igazi, tömény, hűvös sárgadinnye íz!



2 megjegyzés:

  1. Amellett, hogy nagyon guszta és finom is lehet, nagyon szépen fotóztad is, tetszik! :)

    VálaszTörlés
  2. Én is rászoktam a sorbetre, granitára, egyszerűbb mint a fagyi és nagyon finom.

    VálaszTörlés