2013. július 29., hétfő

Sárgabarackos-cukkinis sütemény



Az utolsó néhány szem sárgabarackkal készült...

Hőség ide vagy oda, emiatt érdemes bekapcsolni a sütőt (holnap jön a lehűlés!), mert a sütemény maga a tömény élvezet! A tetején krémesre sült a barack, olvadozott a csokoládé és ropogott a dió, s a tésztájában is ott volt a ropogós dió és az olvadt csoki... Egyik szelet jött a másik után :-)

A cukkini senkit nem riasszon el: semmi íze a süteményben, mintha csak almát reszeltünk volna bele, szaftossá, puhává tette, napok múltán is élvezhető volt!

Próbáljátok ki, sárgabarack híján nyugodtan mehet málnával, szederrel, esetleg szilvával!

Egyúttal ezzel a süteménnyel készülnék Hankka blogszülinapi piknikjére: a sütemény prímán szállítható, hűtést nem igényel, ideális egy forró, nyári piknikezős napra :-)))





Sárgabarackos-cukkinis sütemény


Hozzávalók 20x30 cm-es tepsihez:

  • 4 tojás
  • 15 vaj/margarin
  • 30 dkg liszt 
  • 3 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 15 dkg cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 10-12 dkg durvára vágott dió
  • 30 dkg cukkini, hámozva, durvára reszelve
  • 1 tk. vaníliakivonat/1 cs. vaníliás cukor
  • 1 késhegynyi őrölt fahéj
  • csipet só
  • 5 dkg étcsokoládé durvára vágva
 

Tetejére:
  • szezonális gyümölcs (sárgabarack, málna, szeder, szilva...)
  • 1 maréknyi durvára vágott dió
  • 5 dkg étcsokoládé durvára vágva
 

A gyümölcsöt megmossuk, kimagvaljuk, ha kell, kisebb falatokra vágjuk.

A cukkinit megmossuk, két végét levágjuk, majd hámozatlanul vagy hámozva (igény szerint) a reszelő durva fokán lereszeljük.

Összekeverjük a száraz hozzávalókat egy tálban: a lisztet, sót, kakaóport, fahéjat, sütőport.

A cukrot habosra keverjük a vajjal/margarinnal, egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat. A kakaós liszthez keverjük a tojásos masszát, hozzáadjuk a reszelt cukkinit, a darabolt diót és a felkockázott csokoládét.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, simítsuk bele a masszát. Tetejét szórjuk meg a gyümölccsel és a félretett diódarabokkal, csokoládéval. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróba! Ha még ragad, inkább hagyjuk benn, de teljesen át kell sülnie!

Miután langyosra hűlt, kockákra vágva tálaljuk. 





5 megjegyzés:

  1. Szuper! :) Gyönyörűséges, és isteni finom lehet! :) Sárgabarackunk ugyan már nincs (idén nem is nagyon volt), de málnával biztosan meg fogom sütni! :) Köszönöm, hogy részt veszel a játékban, jegyzem a linket! :)

    VálaszTörlés
  2. Látom, Te már cukkinis-meggyeset is sütöttél, és ha azt mondod, senkit ne riasszon el a cukkin, valamilyen gyümölccsel ki fogom próbálni!
    Majd a partyn találkozunk! :)

    VálaszTörlés
  3. De szép:) A cukkinit társítottam már sokféle gyümölccsel, de barackkal még nem, isteni finom lehet. Jó, hogy ezt hozod a partira, legalább meg tudom kóstolni.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon fincsi süti, bár nekem kicsit brownie-jellegű lett, de így is ízlett! :) Köszi a receptet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oh, ezt úgy kell értelmeznem, hogy nem szereted a brownie-t??? :-)

      Örülök, hogy ízlett :-)

      Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.