2015. december 18., péntek

Lecsós kacsamáj túrós galuskával


Teljesen hétköznapi, egyszerű hozzávalókból egy tartalmas, ízes fogás - bátran ajánlom :-)






Lecsós kacsamáj túrós galuskával

Elkészítési idő: 90 perc


Hozzávalók:

  • 1 ek. kacsazsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 db TV paprika
  • 2 db paradicsom
  • 50 dkg pecsenye kacsamáj
  • só és bors


A galuskához:

  • 3 tojás
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg túró
  • 2-3 dl tejföl


A karikákra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk a kacsazsíron. Hozzáadjuk a felkarikázott paprikát, néhány percig pároljuk, majd belekeverjük a paradicsomszeleteket is.

Amint felforrt, belecsúsztatjuk a megtisztított kacsamájat, és takaréklángon, fedő alatt készre pároljuk.

Sóval és borssal ízesítjük.

A galuskához összekeverjük a lisztet a tojásokkal, sózzuk, és annyi vízzel dolgozzuk össze, hogy könnyen szaggatható, lágy tésztát kapjunk. Ne dolgozzuk ki túlságosan, mert kemény lesz a kész galuska!

Forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk a galuskatésztát, újraforrást követően 1-2 percig főzzük, majd leszűrjük.

Összekeverjük a túróval.


A túrós galuskára kanalazunk a lecsós kacsamájból, majd tejföl és savanyúság kíséretében azon forrón tálaljuk.


Ihlet: Üregi Éva: Édeni régi étkek - Libamájas tokány

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése