2015. december 11., péntek

Savanyú káposztás-kolbászos sertésragu



Ahogy hűl az idő, úgy kerülnek elő a fajsúlyosabb fogások, igaz?

Ez az étel hangulatilag nagyon hasonló, mint egy székelykáposzta (amit egyébként nem is szeretek...), de körettel szelídült a savanyú káposzta egyébként túlságosan hangsúlyos jelenléte.






Savanyú káposztás-kolbászos sertésragu

Elkészítési idő: 1 óra

Hozzávalók:

  • 1 ek zsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. fűszerpaprika
  • 50 dkg sertéshús (comb, lapocka)
  • 30 dkg savanyú káposzta
  • 20 dkg (házi) lángolt kolbász
  • só és bors


Tálaláshoz:
  • tejföl


A megolvasztott zsíron üvegesre pároljuk a vékonyra karikázott vöröshagymát. 

Elkeverjük benne a fűszerpaprikát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és a kockákra vágott sertéshúst, fehéredésig erős lángon kevergetjük, majd takaréklángon, fedő alatt majdnem puhára pároljuk.

Ha a hús már majdnem kész, hozzáadjuk a savanyú káposztát. Kóstoljuk meg a káposztát: ha nagyon savanyú, mossuk át folyó víz alatt, ha nagyon hosszúak a szálai, vágjuk el 2-3 darabra, mert így kényelmesebb lesz fogyasztani.

A káposztával együtt tegyük az ételhez a felkarikázott kolbászt is, és főzzük teljesen puhára.

Kóstoljuk meg, ha szükséges, korrigáljuk az ízeket sóval, borssal.


Tetszőleges körettel, pl. tarhonya, rizs, galuska, főtt tészta, és tejföl kíséretével tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése