2015. december 4., péntek

Édesburgonyás borsófőzelék



A kamra és a hűtő tartalmának összeházasítása, mindenből egy kicsi volt csak.

Meghökkentően nagyon jó lett, az édesburgonya remek összhangban volt a zsenge zöldborsó szintén édeskés ízével.





Édesburgonyás borsófőzelék


Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók:

  • 1 ek kacsazsír
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 20 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • 20 dkg édesburgonya
  • 0,5 dl fehérbor (opcionális, nyugodtan elhagyható, ha nincs kéznél)
  • 2 ágacska friss kakukkfű (1 csapott mk. szárított, ha nincs friss)
  • 2 dl tejszín (30%-os, állati eredetű)
  • 1 tk étkezési keményítő
  • só és bors



A kacsazsíron puhára pároljuk a vékonyra karikázott vöröshagymát. Hozzáadjuk az egészen kicsire, kb. borsószem méretűre darabolt, meghámozott édesburgonyát.

Felöntjük a fehérborral és kevés vízzel, fűszerezzük a kakukkfűvel, s takaréklángon főzni kezdjük.

Amikor már félig megpuhult az édesburgonya (kb. 10 perc), fagyosan hozzáadjuk a zöldborsót is. Ha nagyon elpárolgott a folyadék alóla, pótoljuk kevés vízzel, s főzzük puhára a zöldségeket.

A keményítőt keverjük el pici hideg vízzel, hígítsuk fel a tejszínnel, majd sűrítsük be a főzelékalapot.

Sóval és borssal ízesítjük, s tetszőleges feltéttel kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése