2015. december 23., szerda

Karácsonyi ajánló - levesek



Azt gondolom, a komoly, nehéz karácsonyi húsételek előtt (amit aztán úgyis valamilyen sütemény vagy édesség fog követni) bőségesen elegendő bevezetésként egy könnyed krémleves.

Sós vagy édes.


Karamellás körte-sütőtök leves, tejszínnel, sós mogyoró grillázzsal - jó példa az édes és sós csodás harmóniájára. Langyosan, hidegen, melegen is remek!





Ha van a fagyasztóban a nyárról megmentett málnánk... Csokis, vörösboros...




Krémleves sült zellerből és édesburgonyából - egészen más ízűek ám a zöldségek sütve!





Édesburgonya levesre egy újabb variáció, ezúttal édeskés-fűszeres ízekkel.




Ha mindenből csak egy kicsi van otthon... Sült zöldség krémleves vegyes zöldségekből!





Egyszerűnek tűnő zöldborsó krémleves pici csavarral - csodafinom :-) Feta helyett kínálhatjuk sűrű görög joghurttal is!





Ha tél, akkor forralt bor! Készülhet fagyasztott gyümölcsből vagy befőttből (ekkor használjunk kevesebb cukrot és a főzési idő is jócskán lerövidül!).




Egy őrületesen finom gyümölcsös krémleves: alma, narancs, csokoládé...






Vidám készülődést!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése