2015. december 29., kedd

Blogszületésnap és sajtos-kolbászos sós palacsinta




Max-tól kapott karácsonyi ajándékom immár a 7. évét töltötte be, köszönöm Nektek az idei újabb "gyertyaszálat"!

Rendhagyó módon nem süteményt hozok most, hanem egy "gyorsanvalamifinomat," "lássukmivanahűtőben" villámvacsorát.

Tenyérnyi sós lepénykék, elkészítési ideje a sütéssel együtt is kb. 15 percet vesz igénybe, az ízesítésnek pedig tényleg csak a kamra és a hűtő tartalma szab határt.

Ha csak sózzuk az alaptésztát, a pici palacsinták nagyon jó alapot adnak különféle kencéknek, mártogatósoknak - szilveszter előtt ez talán nem elhanyagolható szempont :-)






Sajtos-kolbászos sós palacsinta

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók kb. 12 db tenyérnyi palacsintához:


  • 10 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 1 csapott mk. só
  • frissen őrölt bors
  • 3 dkg karakteresebb ízű sajt (nálam most Maasdamer)
  • 3 dkg füstölt kolbász
  • 1 tk. sütőpor vagy szódabikarbóna
  • 1-2 tk. olaj



A sajtot finomra reszeljük, a kolbászt egészen pici kockákra vágjuk.

A tojást elkeverjük a tejjel, hozzáadjuk a lisztet, a sót, borsot, sütőport, a sajtot és a kolbászt, végül a pici olajat is.

Ovális habverővel néhány mozdulattal sima tésztává dolgozzuk.

Szárazon felforrósítunk egy serpenyőt, és evőkanállal tenyérnyi korongokat csurgatunk a tésztából. Amikor a tészta felületén pici buborékok jelennek meg, megfordítjuk, és a másik oldalát is készre sütjük.

Tetszés szerinti mártogatóssal - nálunk most kapros-fokhagymás tejföllel - tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése