2016. február 9., kedd

Avokádókrém




Ahány ház, annyi szokás, ami az avokádókrémet is illeti - nálunk ez vált be leginkább :-)

Tipp&trükk: ha az avokádó éretlen, kemény (jellemzően ilyen egyébként a boltokban), tegyük néhány napra a gyümölcskosárba almák mellé. Ha az ujjunkkal be tudjuk már nyomni a héját, megérett és megehetjük!






Avokádókrém

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók.

  • 1 érett avokádó
  • 1 főtt tojás
  • 1-2 tk. tejföl
  • fél citrom leve
  • só és bors



A tojást sós vízben keményre főzzük. Hideg vizet engedünk rá, majd meghámozzuk.

Az avokádót hosszában kettévágjuk, magját kiemeljük, s puha húsát teáskanállal kikaparjuk.

Az avokádót és a főtt tojást késes betétű robotgépbe tesszük, hozzáadunk 1 tk. tejfölt, a fél citrom levét, sóval és borssal ízesítjük, és 1 perc alatt krémesre pörgetjük.


Azonnal fogyasztható, kínáljunk mellé friss kenyeret, péksüteményt, vagy pirítóst s friss zöldségeket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.