2017. február 2., csütörtök

Almás zellerkrémleves


Régen egyáltalán nem szerettem a zellert számomra túlságosan markáns ízét. Még a húslevesből is külön kiéreztem, ha az átlagosnál nagyobb darab került bele.

Aztán ahogy telik az idő felettem, úgy barátkoztam meg vele mindinkább (mint a céklával).

A harsogó zellerízt letompítottam némi almával, s így élmény volt minden kanál belőle :-)





Almás zellerkrémleves

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók:

  • 1 ek kacsazsír
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 kisebb gumó zeller (kb. mint egy alma)
  • 3 savanykásabb ízű alma
  • 2 dl tejszín (állati, 30%-os)
  • só és bors


A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, s a kacsazsíron puhára pároljuk.

Hozzáadjuk a meghámozott, kicsi kockákra vagy vékony karikákra szeletelt zellert, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, s majdnem puhára főzzük.

Ha a zeller már majdnem elkészült, hozzáadjuk a hámozott, felkockázott almát is, s további néhány percig főzzük.

Botmixerrel krémesre zúzzuk, majd felöntjük a tejszínnel, sóval és borssal ízesítjük, egyet forralunk rajta.


Pikánsnak, egyszerre sósnak és édeskésnek kell lennie.



1 megjegyzés:

  1. Épp ma vettem zellert levesnek és az jutott eszembe, hogy teszek hozzá kevés almát is a répán kívül. Azt hiszem nem is olyan elvetemült az ötletem mint elsőre gondoltam. Szép napot!

    VálaszTörlés