2017. február 23., csütörtök

Krumplifőzelék másként


A hagyományosnak mondható tejfölös-babérleveles, olykor ecettel még savanykásabbá tett főzelék után ez egy teljesen más íz: hagymás-paprikás pörköltalapon fő a krumpli, mustár teszi pikánssá s önmagával kell sűríteni.

Érdemes vele tenni egy próbát!





Krumplifőzelék másként

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók:

  • 1 ek kacsazsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 tk. őrölt fűszerpaprika
  • 1 kg krumpli
  • 2 dl tejföl
  • majoranna
  • 1-2 ek. mustár



A vöröshagymát finomra vágjuk, a felolvasztott zsíron puhára pároljuk. Tűzről lehúzva hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük. Hozzáadjuk a hámozott, kockákra vágott krumplit, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.

Teljesen puhára főzzük.

Kivesszük a krumpli egy részét (2-3 merőkanálnyit), botmixerrel egészen krémesre zúzzuk. Hozzáadjuk a tejfölt és a mustárt, elkeverjük, a lábasban lévő krumplihoz adjuk - mint egy rántást vagy habarást.


Sóval, majorannával ízesítjük, kiforraljuk és tetszőleges feltéttel kínáljuk.


4 megjegyzés:

  1. Én annyira szeretem a krumplifőzeléket, hogy elhiszem, hogy másként is finom, lehet majd kipróbálom a te módszereddel is :-) megunhatatlan egy főzelék, nekem :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is nagyon szeretem :-) Más ízvilág, néha jó egy kicsit beújítani a megszokotthoz képest!

      Törlés
  2. Nagyon tetszik :-) Ki fogom próbálni. köszönöm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én köszönöm, ha kipróbálod - remélem, ízleni fog!

      Törlés