2017. február 6., hétfő

Kukoricás rizslepény


Ha maradt a hétvégi párolt rizsköretből, s már senkinek sem kell - álcázzuk el egy teljesen új fogásnak!

Ha nincs készen rizs, a főzésével járó minimális munka igazán megéri, olyan finom ez az egyszerű kis lepény!




Kukoricás rizslepény

Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók:

  • 2 ek olaj
  • 2 dl rizs nyersen mérve
  • 1 doboz csemege kukorica konzerv
  • 1 kicsi fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 10-15 dkg sajt
  • só és bors



A rizst folyó víz alatt szűrőben alaposan átmossuk, lecsepegtetjük. Felforrósított olajban, élénk tűzön kevergetve átpirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel. Sózzuk, hozzáadjuk a kukoricakonzervet, átkeverjük, majd takaréklángon, fedő alatt puhára pároljuk. 

Főzés közben nem kevergetjük!

Ha megfőtt, langyosra hűtjük.

Ízesítjük finomra reszelt vöröshagymával, zúzott fokhagymával, borssal és a reszelt sajttal, jól formálható, összeálló masszát kell kapjunk.

Ha túl híg lenne (a tojás nagyságától függ), adjunk hozzá kevés zsemlemorzsát.

Evőkanállal kis halmokat szaggatunk a rizses masszából egy vékonyan kiolajozott serpenyőben, a kanál hátával ellapogatjuk, hogy kis korongokat kapjunk, s mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.

Sütés után papírtörlőre emeljük, hogy a felesleges olaj lecsöpöghessen.


Tetszőleges ízű mártogatóssal, zöldsalátával tálaljuk, de hidegen akár szendvicsalap is lehet belőle!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése