2017. február 18., szombat

Mézes, mustáros oldalas



A tejszínes, fokhagymás krumpli e mellé az oldalas mellé került - remek volt!





Mézes-mustáros oldalas

Elkészítési idő: 120 perc + pácolási idő


Hozzávalók:


  • 1,5 kg sertésoldalas
  • 4 ek. méz
  • 4 ek. mustár
  • 3 ek. olaj
  • 2 ek. citromlé
  • 1 kk. fűszerpaprika
  • só, bors



Az oldalast megmossuk, a csontok mentén kisebb-nagyobb darabokra vágjuk.

Összekeverjük a mézet, a mustárt, olajat, citromlevet, fűszerpaprikát és a borsot, majd beleforgatjuk a húsdarabokat. Néhány órán át, de akár egész éjszakára is hagyjuk pácolódni.

Sütés előtt a húsokat kiemeljük a mézes-mustáros mázból, megsózzuk, tepsibe fektetjük őket egymás mellé. 

A maradék pácot egyenletesen elkenegetjük a hússzeletek tetején.

1 dl vizet aláöntve, a tepsit alufóliával szorosan lezárva 180 fokos sütőben kb. 60-80 percig pároljuk (a hús vastagságától függően), majd a fóliát a tepsiről levéve ropogós pirosra sütjük.


Tetszés szerinti körettel, salátával tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése