2017. február 4., szombat

Sült citrusos joghurttorta málnaöntettel


Alig pár hozzávalóból készülő könnyed, frissítő desszert.

Ha van a fagyasztóban málna, érdemes mellé elkészíteni öntetként, de kínálhatjuk akár egy üde gyümölcssalátával is, esetleg puhára felvert tejszínhabbal megkoronázva!





Sült citrusos joghurttorta málnaöntettel

Elkészítési idő: 75 perc

Hozzávalók:

  • 40 dkg sűrű görög joghurt
  • 4 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 3 ek liszt
  • 1 kezeletlen (!) héjú citrom reszelt héja és kifacsart leve


A málnaöntethez:

  • 25 dkg (fagyasztott) málna
  • 1 púpos tk. étkezési keményítő
  • 1 ek cukor


Az egész tojásokat a cukorral robotgéppel habosra, levegősre keverjük.

A keverékhez adjuk a joghurtot és a lisztet, végül ízesítjük a citrom héjával és levével.

Ha a citrom nem kezeletlen héjú, csak a levét facsarjuk a süteménybe!

Egy 22 cm-es kapcsos tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral, simítsuk bele a joghurtos krémet, és 180 fokos sütőben 45-50 perc alatt süssük készre.

Sütés közben a torta megemelkedik, majd a sütőben kivéve kissé összeesik – ez a természete, ne ijedjünk meg! Hűtsük ki langyosra vagy teljesen hidegre.

Az öntethez a málnát élénk tűzön kevergessük néhány percig, míg levet nem enged, ízesítsük cukorral. A keményítőt keverjük el kevés hideg vízzel, adjuk a málnához, majd 1 percig forraljuk.


A cikkekre vágott joghurttorta mellé kínáljuk akár kontrasztosan is: hideg joghurttorta forró málnaöntettel!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése