2010. május 31., hétfő

Almás-camembertes csirkeleves





Mióta megláttam Ízlésszindrómánál ezt a VKF!-re postolt levesét (amiről frankón lemaradtam a kirándulás és az azt követő felújítás miatt...) - na azóta nem megy ki a fejemből.

Anno azt kommenteltem nála, hogy abszolút a szám íze szerint főzött - s egyáltalán nem tévedtem!

Picikét módosítottam rajta csak: tettem még bele krumplit és répát, hogy jó kis tartalmas levesünk legyen hétköznapra, valamint a borsikafüvet cseréltem le az imádott kakukkfűre!

Valami elképesztően finom, harmonikus leves kerekedett! Ajánlom! És köszönöm az ötletet :-)



Almás-camembertes csirkeleves



Hozzávalók:

  • 3 db felső csirkecomb filé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2 alma
  • 4-5 szem közepes krumpli
  • 3 szál répa
  • 1 korong camembert sajt (90-125 gr)
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 ek. keményítő
  • só, bors
  • kakukkfű


A csirkecombokat megmossuk, felkockázzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a krumplit kockára vágjuk, a répát felkarikázzuk.

A vöröshagymát apróra vágjuk, pici olajon megpároljuk. Rádobjuk a csirkekockákat és a répakarikákat, hozzázúzzuk a fokhagymát, s fehéredésig pirítjuk. Felöntjük vízzel, kb. 20 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a krumplit is, s készre főzzük. Sóval, borssal, kaukkfűvel ízesítjük

Az almát meghámozzuk, kockára vágjuk, a leveshez adjuk, néhány percig forrásban tartjuk. A keményítőt elkeverjük a tejszínnel, a levesbe csurgatjuk, kiforraljuk.

Végül a forró levesbe belekeverjük a kockára vágott camembert sajtot - ekkor már ne forraljuk, hogy a sajt még felismerhető maradjon benne.








9 megjegyzés:

  1. Nocsak, nocsak...;o)
    Ez nagyon jól hangzik! :)))
    Azt hiszem, reszkethet a következő 2 alma, amit hazaviszek majd... :))

    VálaszTörlés
  2. Hű izgalmas, biztos nagyon finom lehet

    VálaszTörlés
  3. Szinte érzem az ízét. Biztos kipróbálom. :))

    VálaszTörlés
  4. Örülök, hogy megcsináltad:))) és milyen jól fel is turbóztad! Nagyon guszta lett!! nahh most jól meg is kívántam:)))

    VálaszTörlés
  5. A csirkeraguleves a camambert-től egy másik dimenzióba emelkedik. Isteni ötlet!

    VálaszTörlés
  6. Bianka, nem finom - isteni! :-))


    Mónika, mindenképp! Várom a fejleményeket :-)


    Í.Sz - köszönöm a szuper receptet! Ugye mondtam, hogy mennyire a szám íze szerint főztél?! :-)


    Ildikó, próbáljátok ki! Egyszerűen szuperfinom!

    VálaszTörlés
  7. Azt gondolom, Esc-nek lassan meg kell tennie az első lépéseket:-))

    VálaszTörlés
  8. Max, ez szerintem igen jó bemelegítés volna :-DDD


    Mária, remélem, hogy az egészség azóta helyreállt! Annál nincs is fontosabb!
    Olvasnivaló pedig egy hétre visszamenőleg van :-)
    Üdvözöllek újra a konyhámban :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.