2010. május 18., kedd

Tejszínes krumpliágyon sült fűszeres tarja






Gyönyörű csontos tarja figyelt a hentesnél - így a húshoz kerestem a receptet (gombhoz a kabát). Meglett: egy ősrégi Tinából fénymásoltam ki sok évvel ezelőtt.

Tipikus beteszem-kiveszem étel, egyben sül készre a köret és a hús - roppant finomra!





Tejszínes krumpliágyon sült fűszeres tarja


Hozzávalók:


  • 1,2 kg krumpli
  • 1 nagy szál póréhagyma
  • 6 szelet tarja
  • ízlés szerinti fűszerkeverék a tarjához
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 tojás
  • 2 ek. magos mustár
  • 5-10 dkg karakteres ízű sajt
  • só, bors


A tarját megmossuk, leszárogatjuk, befűszerezzük és fél órát állni hagyjuk.

A krumplit meghámozzuk, a pórét megtisztítjuk, mindkettőt felkarikázzuk. Egy tepsibe terítjük a krumplikarikákat, rá a pórét, megsózzuk. Az egészre ráfektetjük a hússzeleteket.

Elkészítjük az öntetet: a tejszínt összekeverjük a tojással, a fűszerekkel, a reszelt sajttal és a mustárral, a rakottas tetejére locsoljuk.

A tepsit szorosan lezárjuk alufóliával, és sütőben 80 percig sütjük, majd további 15-20 percig rápirítjuk a sajtot.

Friss zöldsalátával vagy savanyúsággal tálaljuk.





9 megjegyzés:

  1. Nyammmi, ez nagyon burtál jó

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta! Kérhetek? :-)

    VálaszTörlés
  3. Az ilyen kaják nálunk is nyerők!

    VálaszTörlés
  4. Bianka, nos tényleg elég izmos kaja lett :-))


    Dia, naná!


    Kata, időhiány esetén abszolút ideális :-)

    VálaszTörlés
  5. Jelentkeznék! Nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés
  6. Jól néz ki és biztos finom is; kár, hogy nem szeretem a tarját; após viszont nagyon, neki lementem :)

    VálaszTörlés
  7. Szuper! És elkészíthető a 4. emeleten is!!!:-DDD

    VálaszTörlés
  8. Tudom én, tudom, hogy böjt van, nem is kicsit, de tarját kívánt a pocim, és ezt csináltam meg. Issssteni lett, minden szépen megpuhult, fincsi lett. Magamnak jegyezném meg, hogy fele ennyi hússal is kell az egész öntet nagyjából. Kössszzziii!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem böjtölünk :-) Örülök, hogy ízlett!!!

      Igen, az öntet pedig a köret végett is kell, hogy minden megpuhuljon!

      Törlés