Gyönyörű csontos tarja figyelt a hentesnél - így a húshoz kerestem a receptet (gombhoz a kabát). Meglett: egy ősrégi Tinából fénymásoltam ki sok évvel ezelőtt.
Tipikus beteszem-kiveszem étel, egyben sül készre a köret és a hús - roppant finomra!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgPcdSQQg8QijnEHC1XKT50veHMZUsED4esQihzqDCK67kk3Y97robJiMN3vdVsxS8zCMA9sAr0bpJnMwMI7PY1J2aRBvv-FKm8_r2zwujGq6DBeOUoi8NFiLnP98veyGRLn6ZkR8zXuS3m/s400/TarjaI.jpg)
Tejszínes krumpliágyon sült fűszeres tarja
Hozzávalók:
- 1,2 kg krumpli
- 1 nagy szál póréhagyma
- 6 szelet tarja
- ízlés szerinti fűszerkeverék a tarjához
- 3 dl főzőtejszín
- 1 tojás
- 2 ek. magos mustár
- 5-10 dkg karakteres ízű sajt
- só, bors
A tarját megmossuk, leszárogatjuk, befűszerezzük és fél órát állni hagyjuk.
A krumplit meghámozzuk, a pórét megtisztítjuk, mindkettőt felkarikázzuk. Egy tepsibe terítjük a krumplikarikákat, rá a pórét, megsózzuk. Az egészre ráfektetjük a hússzeleteket.
Elkészítjük az öntetet: a tejszínt összekeverjük a tojással, a fűszerekkel, a reszelt sajttal és a mustárral, a rakottas tetejére locsoljuk.
A tepsit szorosan lezárjuk alufóliával, és sütőben 80 percig sütjük, majd további 15-20 percig rápirítjuk a sajtot.
Friss zöldsalátával vagy savanyúsággal tálaljuk.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjWKJbZZ_tBPiNWbloWneP1g93GkcYZYwDf11E4hbaGPecMZciTzrSm_vtGztlG4i-kk3EatwyqxvxrTnLbo9eezMHtv2od-tjgeNkC3KFs6n-7mzCK5vowPmwUJ57aS0FINJCsQdvyMxk1/s400/Tarja.jpg)
A krumplit meghámozzuk, a pórét megtisztítjuk, mindkettőt felkarikázzuk. Egy tepsibe terítjük a krumplikarikákat, rá a pórét, megsózzuk. Az egészre ráfektetjük a hússzeleteket.
Elkészítjük az öntetet: a tejszínt összekeverjük a tojással, a fűszerekkel, a reszelt sajttal és a mustárral, a rakottas tetejére locsoljuk.
A tepsit szorosan lezárjuk alufóliával, és sütőben 80 percig sütjük, majd további 15-20 percig rápirítjuk a sajtot.
Friss zöldsalátával vagy savanyúsággal tálaljuk.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjWKJbZZ_tBPiNWbloWneP1g93GkcYZYwDf11E4hbaGPecMZciTzrSm_vtGztlG4i-kk3EatwyqxvxrTnLbo9eezMHtv2od-tjgeNkC3KFs6n-7mzCK5vowPmwUJ57aS0FINJCsQdvyMxk1/s400/Tarja.jpg)
Nyammmi, ez nagyon burtál jó
VálaszTörlésNagyon guszta! Kérhetek? :-)
VálaszTörlésAz ilyen kaják nálunk is nyerők!
VálaszTörlésBianka, nos tényleg elég izmos kaja lett :-))
VálaszTörlésDia, naná!
Kata, időhiány esetén abszolút ideális :-)
Jelentkeznék! Nagyon finom lehet!
VálaszTörlésJól néz ki és biztos finom is; kár, hogy nem szeretem a tarját; após viszont nagyon, neki lementem :)
VálaszTörlésSzuper! És elkészíthető a 4. emeleten is!!!:-DDD
VálaszTörlésTudom én, tudom, hogy böjt van, nem is kicsit, de tarját kívánt a pocim, és ezt csináltam meg. Issssteni lett, minden szépen megpuhult, fincsi lett. Magamnak jegyezném meg, hogy fele ennyi hússal is kell az egész öntet nagyjából. Kössszzziii!
VálaszTörlésNem böjtölünk :-) Örülök, hogy ízlett!!!
TörlésIgen, az öntet pedig a köret végett is kell, hogy minden megpuhuljon!