2010. május 20., csütörtök

Expressz töki pompos



Bianka mutatott múltkor egy képet magáról, s egy akkora töki pompos volt a kezében, de akkora, kész csoda, hogy nem esett orra tőle :-))))

Ott és akkor annyira megkívántam, szinte éreztem az orromban az illatát s a számban az ízét! Imádom!

Expressz változatot kellett kiötölni, mert 1.) a kelt tészta másfél óra + másik 20 perc újrakelesztés, plusz a feltétek rápakolása, 2.) elképesztő mennyiségű kaja vacsorára... Nem kéne... Vagy többet kéne tornázni...

Itt jött az univerzális leveles tészta: kinyújtottam, jól megpakoltam, megsütöttem - és lélegzetelállítóan finom lett! S képes voltam magam abba az illúzióba ringatni, hogy így mennyi kalóriát megspóroltam :-D





Expressz töki pompos


Hozzávalók:


  • 50 dkg leveles tészta
  • 2 dl tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 15-20 dkg húsos császárszalonna
  • 1 fej lilahagyma
  • 15-20 dkg sajt


A leveles tésztát felolvasztjuk, lisztezett munkalapon 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, és jó nagy tenyérnyi darabokat vágunk belőle. Nekem 8 db lett.

A fokhagymát összezúzzuk, belekeverjük a tejfölbe, megsózzuk.

A szalonnát és a megtisztított lilahagymát vékony csíkokra/félfőre vágjuk.

A sajtot lereszeljük.

A tésztaszeleteket megkenjük fokhagymás tejföllel, jól megpakoljuk szalonnával és hagymával (haha, kalóriaspórolás), megszórjuk reszelt sajttal.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.





14 megjegyzés:

  1. Jó ég milyen egyszerű, és milyen finom lehet a kép alapján!
    Elmentettem a receptet, tuti kipróbálom!

    VálaszTörlés
  2. Mekkora ötlet leveles tésztából készíteni. Nagyon finom lehet :)

    És felborulni :D :D :D :D

    VálaszTörlés
  3. Töki pompos rajongók megmentője vagy ezzel a gyors recepttel!

    VálaszTörlés
  4. Nyami, nagyon fincsi lehetett! Vigyázz, mert ha most minden héten ezt eszünk, akkor te leszel a hibás :) Így túl könnyen elérhető...

    VálaszTörlés
  5. Nem értem a kissé gunyoros "haha kalóriaspórlás" megjegyzésed a "hagyma" után ... :D
    Finomnak hangzik!

    VálaszTörlés
  6. Vikó, ez megint szuper! Ott figyel a hűtőbe két tekercs leveles tésztám, na az egyik így végzi , hi-hi! Komolyan mondom néhány tornagyakorlatot tényleg odatehetnél a post-jaid végére!

    VálaszTörlés
  7. Ó, de guszták! Nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés
  8. Most ez egy "szerelmi vallomás" lesz. Az a helyzet, hogy a sok gasztroblog közül a tiéd az egyik nagy nagy kedvencem!!

    Ez a recept is a legjobbkor jött. Most sül az én pomposom.
    Egyébként pedig a recept megy a fapados gasztro blogomra ha nem baj. (természetesen a forrás megjelölésével)

    Ágnes

    VálaszTörlés
  9. úúúú, hogy ez milyen guszta!!! Ezt nekem is muszáj kipróbálni!!

    VálaszTörlés
  10. A kilowatt spórolása (dagasztás és többiek) nem azonos a kalória spórolással:-DD

    VálaszTörlés
  11. Nagyon guszta!:-))Nem fogod elhinni: Bianka óta csak "rá" gondolok, most vettem ki a tepsiből az utolsókat!:-))Holnap fényképezem, de a Te expressed gyorsabb lehetett!:-))

    VálaszTörlés
  12. Szuper ötlet!!! Igaz vacsorára még rágondolni sem mernék.:))))

    VálaszTörlés
  13. Erről én hogy maradhattam le?? ...pedig annyira imádom...és olyan nagyon guszta!!!! :)

    VálaszTörlés
  14. Et tényleg jó ötlet, nem ártana tartanom a fagyasztóban egy kis leveles tésztát:)) Nagyon gusztán néz ki!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.