2010. június 3., csütörtök

Kínai csirkés molnárkák





Kb. másfél éve kóstoltam Garffyka barátnőméknél - mindenkinek rettentően ízlett, s ostromoltuk a receptért!

Rafinált ízű finomság tízóraira, vagy dumapartira valami itóka mellé, vagy gyors vacsorára. Ugyanis kiválóan elő lehet készíteni!

A tésztát megdagasztjuk, majd hűtőbe költöztetjük, ott ráér megkelni, mire sütni szeretnénk. A csirkecsíkok is lesüthetők előre, s ha úgy gondoljuk, csak gyors nyújtás, darabolás, formázás - s már sülhet is az ínycsiklandó molnárka!





Kínai csirkés molnárkák


Hozzávalók 8 db-hoz:


  • 1,4 dl tej
  • 22,5 dkg liszt
  • 0,5 tk só
  • 0,5 tk cukor
  • 1 ek vaj
  • 1/3 kocka friss élesztő


A töltelékhez:

  • 3 felső csirkecomb filé
  • 2 ek. szójaszósz
  • 1 ek. méz
  • 1 tk. kínai ötfűszer (by Max! - köszi)
  • 5 cm friss gyömbér
  • 3 szál újhagyma
  • só, bors

Tetejére:
  • 1 tojás
  • szezámmag


A tészta hozzávalóit kenyérsütő gép üstjébe pakoljuk, dagasztjuk. Ha ráérünk vagy később szeretnénk sütni, akkor dagasztás után kivesszük a tartályból, lefóliázva mehet a hűtőbe. Ha sietős, akkor hagyjuk benne kelni.

Közben elkészítjük a tölteléket: a húst csíkokra vágjuk. Összeforgatjuk a szójaszósszal, mézzel, reszelt gyömbérrel, fűszerrel, a felkarikázott újhagymával, sóval, borssal, mehet ő is a hűtőbe pácolódni kicsit. Felhasználás előtt aztán parányi olajon megsütjük, majd langyosra hűtjük.

A megkelt tésztát 8 egyenlő darabra vágjuk, a csirkehúst is 8 egyenlő résznyire osztjuk. A tésztát egyesével fél cm vastagra nyújtjuk, ráhalmozzuk a tölteléket, majd a tésztaszéleket egymásra hajtogatva megformázzuk.

Sütőpapíros tepsire ültetjük őket, 20 percig kelni hagyjuk. Tetejüket lekenjük felvert tojással, meghintjük szezámmaggal, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranyszínre sütjük.

Langymelegen, hidegen egyaránt nagyon finom!


10 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy ízlett! :)
    Ja, vadul gépelem a mustáros csirkemáj postot, a te recepted :)

    VálaszTörlés
  2. Hű, ezt gyorsan el is mentem. remek lesz endégeknek. Nálunk egy kicsit átjáróház van :)))

    VálaszTörlés
  3. Szenzácós az ötlet, a végeredmény is gyönyörű. Én szerintem görögösen próbálom ki, nekünk az az íz a favorit. Köszi a receptet! :))

    VálaszTörlés
  4. Garffyka - tömtük befelé :-))
    Egymás konyhájában járkálunk :-DDD


    Bianka, csípni fogják az átjárók :-)))


    Yasmine :-) Az érdem Garffykáé! A görög tuti ötlet, fetát is tegyél bele!


    Mandy, köszi :-))

    VálaszTörlés
  5. Húúúúúúúúúúúúú, de gyönyörűségesek!!!! Kérek-kérek, de most ízibe mert éppen korog a gyomrom.:)))

    VálaszTörlés
  6. Hú, de szupi, Bellynél meg háromszögek vannak, most melyiket süssem? Tán mindkettőt?:-))

    VálaszTörlés
  7. Gizike, gyomorkorgás nem tréfadolog! Gyorsan egy darabot! Vagy kettőt :-)


    Andi, köszi :-) Szerintem mindkettőt :-DD

    VálaszTörlés
  8. Emlékszem! Nagyon finom volt, ez is biztosan az. Tehát ilyen a kínai molnár(ka):-DD

    VálaszTörlés
  9. Ugyi :-))

    Ilyen! Ez nem ferde szemmel őröli a lisztet :-DDD S mivel még csak molnárka, ezért most tanulja a szakmát, még inas :-DDD

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.