2011. április 10., vasárnap

Dundira töltött karaj :-)




Ha vasárnap, a családok jelentős hányadánál kerül rántott hús az asztalra.

Íme egy izgalmas, ízekben bővelkedő variáció, amit ráadásul olajszag ide vagy oda, serpenyőben, néhány perc alatt sütöttem pirosra! Egész egyszerűen nem volt szívem a sütőben szárítani azt a gyönyörű karajt - és igazam lett :-) 

Szaftos, laktató, más dimenzió - mégis hagyományos, vasárnapi rántott hús!




Dundira töltött karaj


Hozzávalók:

  • 8 szelet karaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 dl fehérbor
  • só, bors

Panírozáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa


A karajt szeleteltessük fel a hentessel: csak minden második szeletnél vágja át teljesen a húst, így egy klassz, pillangó alakú hússzeletet kapunk, amit egyszerűen álomkönnyű megtölteni. 

Némi klopfolás fólia alatt, só, bors, majd tegyük félre addig, míg elkészül a töltelék.


A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, olajon megpároljuk. Rádobjuk a tisztított, szeletekre vágott gombát, hagyjuk addig a tűzön, míg a levét elfővi. Ekkor adjuk hozzá a csíkokra vágott húsos szalonnát és a zöldborsót, öntsük fel borral, és hagyjuk zsírjára sülni. A bor zamata kellemesen átjárta a tölteléket... Sóval, borssal ízesítjük.

A hússzeleteket kiterítjük. Egyik felére halmozunk a töltelékből, ráhajtjuk a másik felét, fogvájóval összetűzzük, szét ne nyíljon. Hagyományos módon panírozzuk, majd bő, forró olajban oldalanként néhány perc alatt aranyszínűre sütjük.



A zöldborsó miatt tálaljuk stílszerűen rizibizivel és öblítsük le a maradék fehérborral!


7 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Biztos nagyon finom .tesztelésre kérnék egy szeletet:)

    VálaszTörlés
  2. Én is kérek szépen Viki,azért csak jobb ha többen teszteljük!:-)Nagyon jól néz ki

    VálaszTörlés
  3. Naggyon finom lehet.:-)) Borsó nélkül, csirkemelel, ugyanez volt nálunk múlt vasárnap.:-))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szeretem én is a töltött húsokat, ennek pedig nagyon finom a tölteléke is.
    Igazad van, az ilyet kár sütőben sütni, igazán finom szerintem is a bő olajban való sütéstől lesz. :)

    VálaszTörlés
  5. Én is dundi vagyok, de nem ilyen szép !!! Hát hogy néz ez igy ki ? :))))
    Nagyon gusztusos, bár most csukott szemmel nézegetemn a fotókat, mert nincs nálam a bilagitomn :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.