2011. július 11., hétfő

Almás-sajtos krumplisaláta




Végtelenül egyszerű kis saláta, nem is különösebben látványos, de egyszerűségében és szerénységében a sajtok variálásával számtalan lehetőséget rejt magában!

Könnyű kefíres öntet, semmi majonéz, semmi tojássárgája, semmi olaj, csak a letisztult ízek.

Némi kapor hozzáadásával fokozhatjuk a pikantériát, ezt nálunk most leszavazták :-)

Grillhúsok mellé felettébb ajánlom!




Almás-sajtos krumplisaláta

Hozzávalók:

  • 50 dkg újkrumpli
  • 2 nagyobb alma
  • 2-3 kis pohár (175 gr) kefír
  • 15-20 dkg tetszés szerinti, reszelhető sajt
  • só, bors
  • opcionálisan egy kis csokor kapor


A krumplit megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és teljesen kihűtjük.

Az almát meghámozzuk, felkockázzuk, a krumplihoz adjuk.

A kefírt sóval, borssal, esetleg kaporral ízesítjük, belekeverjük az összes reszelt sajtot, majd összeforgatjuk az almás krumplival.

Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.




9 megjegyzés:

  1. Ezek a krumpliból készült saláták azért jók, mert egyszerű elkészíteni őket, és nagyon finomak.

    VálaszTörlés
  2. Ebben a melegben éppen ilyesmire vágyunk. :))

    VálaszTörlés
  3. Na, de kerem! Miert szavaztak le a kaprot?

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta!Szeretjük a krumplisalátát, legközelebb kipróbálom teszek bele almát is!

    VálaszTörlés
  5. Remek, nagyon finom lehet

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szeretjük a salikat,és ez igazán finom lehet,könnyű nyári csemege:-)

    VálaszTörlés
  7. Igen, igen kérek ilyet vacsira;) kaporral:))

    VálaszTörlés
  8. Ezt mi is nagyon-nagyon, de nagyon szeretjük :)))

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.