2014. július 20., vasárnap

Citromos-hagymás babsaláta



A melegre való tekintettel egy újabb saláta - amihez hőforrást sem kell igénybe venni :-)

Bár száraz babból és hagymából készült, a citrom és a petrezselyemzöld a "nehezeket" pompásan ellensúlyozta, összességében a saláta könnyed és üde lett.

Grillhúsok remek kísérője.






Citromos-hagymás babsaláta


Elkészítési idő: 10 perc + néhány óra hűtés


Hozzávalók:


  • 2 doboz konzerv fehér bab (240 g töltőtömegű)
  • fél biocitrom reszelt héja és leve (ha a citrom nem bio, használjuk csak a levét)
  • 1 fél fej zsenge lila hagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só és bors
  • 2-3 ek. olívaolaj



A konzervet leszűrjük, folyó víz alatt átöblítjük, lecsepegtetjük.

Tálba tesszük, majd ízesítjük a citrom héjával, levével, hajszálvékonyra szeletelt lila hagymával és a finomra vágott petrezselyem zöldjével.

Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olajjal.

Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek - jó, ha dinamikusan érződik rajta a citrom íze!

Természetesen száraz babból is elkészíthető, ilyenkor 25 dkg száraz babot áztassunk egy éjszakára hideg vízbe, majd másnap főzzük puhára (de ne szétmállósra!) sós vízben.



1 megjegyzés: