2017. április 19., szerda

Húsvét után - maradékok álcázása

Amikor már látni sem bírjuk a főtt tojást és a sonkát - adjunk rájuk új ruhát!


A főtt tojásokból készülhet lengyel tojás, pláne, ha van otthon egy kevéske máj is!




Ha nincs máj, de van liba- vagy kacsatepertő, nos úgy is nagyon finom ez a tojáskrém!






De betölthetjük húsba is!





A tojáskarikákból készülhet egy sajtos rakott tojás...






... vagy egy hétköznapi, mégis mennyire jól eső kolbászos rakott krumpli!




A sonkával készülhet a nagy klasszikus sonkás tészta, tojáskarikákkal, tormával.





Sonka és torma itt is, karajba göngyölve!





Vagy főzzünk egy üde krumplifőzeléket medvehagymával (úgyis szezonja van!), mellé remek a sonkaropogós!





Vacsorára jó választás lehet ez a sonkás pite, olyasmi, mint a vásárokból közismert péti pite, csak bátran!






S ha netán még kenyérmaradékunk is van, szárítsuk ki kőkeményre, és készítsünk belőle házilag zsemlemorzsát!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.