Kezdjük a legnagyobb melóval járó mennyei zöldségkrémmel: a zakuszkával - most is hálás köszönetem Editnek, aki megkóstoltatta velünk, majd meg is osztotta a receptjét.
A sok munka természetesen elaprózható, a zöldségek több adagban lesüthetők, hámozhatók, majd mélyhűtőben várhatják, hogy elkészüljön belőlük a padlizsánkrém.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi2oezU3A0H3GRj9PbaWJPgeHut8Zs4nV-tnUcKILbjYzvAbzvJxhZ0HGU8dqMx8guCvnk9gEgoVUbgmuATjyOInREsGw9E91ykp0GBioJqK-6T5nxskLju3lR1F0un62O1EGIDkg1C95QL/s640/ZakuszkaI.jpg)
Jöjjenek aztán a friss fogyasztású padlizsánkrémek, elsőnek mindjárt egy erdélyi verzió.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgw6n05Z6eeXaBv9olRs4jHIDuwu1RrAVek21qiR5ULAoi-AQnRmcaLrZlYwPIoGCYmlnqjtFZ5mvH1kn7Ho1jIUjqk42vlHgjYFl5_-XiaSyVcWYnIiDxZSUqRH9BR_Jm8r_87EfgrsAke/s640/Padlizs%C3%A1nkr%C3%A9m.jpg)
Aztán egy "magyaros" : -), kicsit lecsós beütéssel.
Hirtelen ötlet szülte, vajon milyen lenne fetával a padlizsánkrém? Finom :-)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQrSDDGKdZG1C5JHvOZUznuKgEfUadhsRPeWN99SiN_av-LSUqOk52-dEo4eBaFyMC08h8pg4aUEI1Y66VP42b3sn-_OAlYblfwAVjmmKvedVJjTCQRARvBX_GiJi7AEauQx-Ei8rozs4O/s640/Padlizs%C3%A1nkr%C3%A9m.jpg)
Kapcsoljuk be a sütőt, jöjjön egy hidegen és langyosan egyaránt finom saláta!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgs4OxLZex2yUFJBePM1_PrUvOq3e4yWNiWYBZbfbWRYaQ2jHwYmYoMTcV1m-ij4-R7zlC9CwczwWBgjewL0M3rbfue4qQjPnjo-1rwMxVzc9SW2EkjgPE6onrEN7P6Gg39u0OKGeLRS24/s640/T%C3%B6r%C3%B6k+padlizs%C3%A1nsal%C3%A1ta.jpg)
Egy mesefinom, húsmentes főétel - ami szerintem szintén nagyon jó lehet hidegen is, de ezt még nem érte meg :-)
Fasírtot is süthetünk belőle, szintén húsmentesen!
S levest is készíthetünk padlizsánból, süssük össze mindenféle zöldséggel és turmixoljunk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.