2009. május 19., kedd

Prágai útibeszámoló I.

Megjártuk Prágát! Akik azt mondják, hogy Prága gyönyörű és megér egy misét, most új rajongót szereztek a klubba, mert Prágát egyszer látni kell!

Csütörtökön hajnal 5-kor indultunk - mit köntörfalazzak - Békéscsabáról. Juj de ramaty idő volt! Egész úton esett, szakadt az eső, fekete fellegek úszkáltak az égen, és lúdbőrözően hideg volt. Persze morogtunk, mert világ igazságtalansága, hogy dögmeleg időben dolgozunk, mikor kirándulunk, akkor meg hideg van és esik az eső!? Aztán persze minden jó, ha jó a vége :-)

Menet közben megálltunk Brno-ban. Esett az eső, sőt nagyon esett. Esernyővel, kapucniban néztük meg a város közepén álló templomot, ami lélegzetelállítóan gyönyörű volt! Akkora, hogy bele sem fért a fényképezőgép látószögébe :-) Olyan fura volt. Nyüzsgő város, közepén egy domb, dombtetőn a gyönyörű templom, alatta piac és járnak a villamosok :-)

Körbejártuk, megnézegettük, nagyon-nagyon szép volt. Fényképezni nemigen lehetett bent, kabát alól kattintgattam, mert ott volt egy nő, aki nagyon sasolta a sétálgató, bámuldozó csoportunkat.

Brno-ban nem is időztünk sokat, csak ezt a templomot néztük meg, tekintettel a kritikán aluli időjárásra.



Aztán repesztettünk tovább, és este 6 körül megérkeztünk Prágába. Elfoglaltuk a szállásunkat egy 14 emeletes, nagyon szép szállodában, 35 fős csoportunkat szanaszét szórták a hatalmas épületben! Ebből volt is később kalamajka :-DD

Gyors lepakolás és felfrissülés után csapatépítő tréningre indultunk, felfedeztük a környéket, s nini, mire bukkantunk? Egy sörsátorra! Benne élő country-zenével! Jéééé, ki hitte volna! Kis csapatunk kapott is a lehetőségen, és beültünk! A képen látható Krusovice sört ittuk, mit is mondhatnék, nagyon csúszott lefelé! Finom, nem karcos, nem büdös, hmmmmmm! Megittuk az első prágai sörünket, aztán elcsigázottan a szálloda felé vettük az irányt, mert akkorra már biza mindenki talpon volt majdnem 20 órája! Senkit nem kellett éjjel ringatni, ahogy hallottam :-)


Másnap híre sem volt az esőnek, bár viszonylag hűvös volt. A morgósokat megvigasztaltam azzal, hogy hé, hát jobb lenne 30 fokban kirándulni, Várnegyedben sétálni és legyalogolni sok-sok kilométert? Ugye nem?

A Várnegyed előtti utunk egy csodás kis kertbe vezetett, ahol hajszálpontosan 10 órakor nyitotta ki a kaput a képen is látható egyenruhás fiatalember. A nevét sajnos nem tudom, mert szó ne érje a ház elejét, de az idegenvezetőnk sajnos nem volt a topon, s nem nagyon tudtunk meg különösebb dolgokat és érdekességeket. Alig mentünk be és kattintottunk néhány képet, vezényszóra egyszer csak hátra arc és ki kellett mennünk :-o Senki nem értette, mi a pálya!

A kert viszont káprázatosan szép volt! Ápolt gyep, gyönyörű virágágyások, szökőkutak, helyes kis szobrok, művészien díszített falú épületek, mintha csipkével volna ékesítve! Hangos hú, ah, oh kiáltások kísérték rövid sétánkat, mindent fotóztunk, mert minden olyan ízléses, gyönyörű volt!



Folyt. köv. a Várnegyed-beli sétánkkal, a Szent Vitus templommal és az Aranyművesek utcájával!

Köszönöm, akik szorítottak a hétfői vizsgámhoz! A 15 órás buszút és kb. 5 órás alvás dacára érzéseim szerint jól sikerült! De ehhez még a kollégák legnagyobb "megbotránkozására" este 10-kor is tanultam a buszon, egyedül az én fejem felett égett a kis lámpa :-)) Megérte, úgy gondolom. Emiatt a vizsga miatt bűn lett volna kihagyni ezt a felejthetetlen, élménydús, felemelő, összekovácsoló, csodálatos kirándulást!

8 megjegyzés:

  1. Milyen egyszerű lett volna, ha azt írod: Na nem is olyan jó ez a Prága, mint a híre!", de így álmodozhatok róla tovább... Azért köszi a beszámolót, élvezetes volt! :-) :-) (Te legalább már láttad!)

    VálaszTörlés
  2. Én sem voltam még, de nagyon élveztem és várom a folytatást!!!!

    VálaszTörlés
  3. Andi, ez jóóóóó :-))) Folytatom a beszámolót, képekkel illusztrálva! Egy kis ízelítő abból a sok-sok gyönyörűségből!

    Trinity, hát mikor jársz nálam?? Most sem aludtál sokat...

    VálaszTörlés
  4. Tudtam én, hogy nem fogsz csalódni! :)) Sajnálom, hogy nem tudtál sörsajtot kóstolni! Majd legközelebb !)
    Várom a folytatást!!!!!

    VálaszTörlés
  5. Nahát, álmomban sem gondoltam volna, hogy kis csapatotok első városnézésén pont egy sörsátorba botlik :-D
    Mohón várom a folytatást, nagyon jók a képek és a beszámoló. Örülök, hogy neked is tetszett a város minden részével, én nagyon szerettem ott lenni.

    VálaszTörlés
  6. Prágába magam is régóta szeretnék eljutni, és úgy nézett ki, hogy idén talán el is megyünk. De az "egyszerű" nyaralásból nászút fog kerekedni, és ehhez egy kicsit másmilyen helyet képezlek el. Prága pedig marad egy jövőbeni utazás tárgya. De úgy is ott lesz még egy darabig, nem?

    VálaszTörlés
  7. Én nagyon régen jártam Prágában (van úgy 20 éve), de engem is elvarázsolt. Örülök, hogy jól éreztétek Magatokat, s hogy megint itt vagy!

    VálaszTörlés
  8. Jaj Ancsi, pedig mennyit emlegettem a jótanácsodat, hogy keressek sörsajtot! Szimplán maradtunk a sörnél :-DD

    Garffyka, ugye mily meglepő? :-DD Csapatépítettünk! Csodásan érezte magát mindenki!

    Karulino, ott lesz :-)) Még ősszel is jó, nászútra meg menjetek csak valami napsütötte tengerpartra! Mondjuk Djerba? ;-)))

    Napmátka köszönöm :-) Nekem is nagyon tetszett!!! Kevés volt a 4 nap, bírtuk volna még!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.