2011. január 3., hétfő

Debreceni káposztaleves

Boldog új évet!


Itt egy kitűnő "orvosság" az esetleges macskajajra! Ha van még :-)


Nem sokban különbözik a megszokott, sokak által ismert korhelylevestől, savanyú káposzta levestől. Amitől mégis más és újszerű, az a levesbetétként szolgáló tarhonya! Valljuk be, nem a megszokott levestészta/galuska!


Debreceni káposztaleves


Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 2 pár debreceni kolbász
  • 2 dl tejföl
  • 2 babérlevél
  • Só, bors
  • 2 marék tarhonya


A vöröshagymát megtisztítjuk, félfőre vágjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk. Rádobjuk az apróra vágott savanyú káposztát, s babérlevéllel ízesítve, kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.

Ha a káposzta megpuhult, felöntjük vízzel/húslevessel. Felforraljuk. A debrecenit felkarikázzuk, és a tarhonyával együtt a leveshez adjuk – készre főzzük.

Sóval, borssal fűszerezzük a levest.

A tejfölt felengedjük kevés forró levessel, simára keverjük, majd visszacsorgatjuk a fazékba. Ekkor már nem forraljuk, mert kicsapódik a tejföl!

Készen vagyunk, puha kenyérrel, esetleg további tejföllel tálaljuk!


Ihlet: 100 legjobb káposztás recept


5 megjegyzés:

  1. Szia Viki!

    Jó kis gyógyír tényleg:-)
    Érdekes lehet tényleg a tarhonyától,de tuti finom:-)

    VálaszTörlés
  2. Nálunk a lebbencslevesben van jelen a tarhonya. tehát nem ismeretlen. Vaktában rendel belőle nekem 1 adaggal. Más személyében nem nyilatkozom.

    VálaszTörlés
  3. Finom lehet, kolbásszal csak is az lehet :)

    VálaszTörlés
  4. Érdekes ötlet, de a tarhonya csak jobbá teheti az amúgy is finom ételt!

    VálaszTörlés