2011. január 24., hétfő

Off: Emlékezz rám!Filmajánló :-)


Tavaly májusban Lizann barátnőmmel izgatottan lestük a helyi mozi műsortervét, nagyon vártuk, mikor érkezik hozzánk a film.

Oké, oké, mindketten elfogultak vagyunk Robert Pattinson-nal szemben a Twilight óta, de legyen ez bocsánatos bűnünk :-)

Vártunk, vártunk, de a filmet nálunk sosem vetítették le... Valószínűleg a mozi üzemeltetői csak rossz, fanyalgó kritikákat olvashattak róla vagy a csuda se tudja, mi dönti el, mi kerül műsorra nálunk.

A filmet nemrég megkaptam Lizann-tól névnapomra :-) És várakozáson felül tetszett!Felejtsük el az Alkonyatból ismert, sápadtra sminkelt, epekedve lángoló vámpírfiút. A Robert által - kitűnően - megformált karakter egy 22 éves egyetemista, sokat iszik, még többet dohányzik, hatalmas az igazságérzete. A bátyja öngyilkossága után végleg elmérgesedett az apjával való viszonya, egyedül a 10 éves kishúgával tart szoros kapcsolatot. Enervált, kiégett, semmi öröme az életben.

Egy nap megismerkedik egy lánnyal, akinek az életét szintén tragédia árnyékolja: az édesanyját ölik meg a szeme láttára 10 éves korában. Azóta az ő élete is harc az apjával szemben, aki a haláleset óta rövid pórázon tartja a lányát.

Találkoznak. Szó nincs szerelem első látásra érzésről. Beszélgetnek a gondokkal terhelt életükről, bulizni járnak, s végül persze egymásba szeretnek. Sok-sok év után végre mindketten önfeledten boldogok, de aztán kiderül egy múltbeli esemény, ami romba döntheti a szerelmüket.

Egy nagyon szép, elgondolkodtató film családról, szeretetről, szerelemről, megbocsátásról. Egy film arról, hogy ne féljünk kimondani: szeretlek! Most! Mert lehet, hogy holnap már nem lesz rá alkalom! 

Ajánlom!


9 megjegyzés:

 1. Oké, megnézzük.
  Aki pedig nem tudja hol keresse, az katt ide ni:
  http://www.filmvadasz.info/2010/10/emlekezz-ram.html

  VálaszTörlés
 2. Csatlakozom, most néztem végig, iszonyat jó! Csak tud ez a srác valamit! A többiek is nagyon jók benne. Most már végképp nem értem miért nem tudtuk itt megnézni!

  VálaszTörlés
 3. Mi is tegnap néztük meg, azután találtam ide hozzád - érdekes véletlen!
  Ki kell emelni annak, aki szereti a könyvek végét elolvasni: NE TEDD!!!
  A végével együtt lesz teljes. Köszi a posztot:)

  VálaszTörlés
 4. Viki van számodra egy meglepetésem:-),nézzél be hozzám kérlek:-)

  VálaszTörlés
 5. Én is imádtam ezt a filmet! Gyönyörűgyönyörűgyönyörűűű!!!

  VálaszTörlés
 6. Azt hiszem ezt nekem is látom kell!!Ugye???:):)

  Puszi

  VálaszTörlés
 7. Csodálatos film, mindenkinek szívből ajánlom!

  És igen, akinek megvan könyvben is, hátra ne lapozzon!!!


  Meli :-) Jövő héten megnézhetjük ;-)

  VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.