2011. január 28., péntek

Mediterrán sajtkrémes csirkemell Hasselback krumplival




Kati barátnőnket vártuk egy jó kis duma- és Scrabble partyra. Előrebocsátotta, hogy egy brutál diéta kellős közepén van, meg ne próbáljak bármivel is készülni!

Jójó, azért egy szelet vajas kenyeret csak kenek már - válaszoltam megnyugtatásul.

Végül ezt raktam össze vajas kenyér címszó alatt :-DD Szerintem kitűnően beilleszthető egy csökkentett szénhidrát tartalmú diéta - a köret már opcionális.

Jól előkészíthető, isteni finom, köszönet az ötletért Évinek!




Mediterrán krémsajtos csirkemell


Hozzávalók:

  • 4 fél csirkemell
  • 2 db zöldfűszeres ömlesztett sajt
  • 1 kis üveg magozott zöld olajbogyó
  • 1 marék friss bazsalikomlevél
  • só, bors
  • 1-2 paradicsom


Köret:


A csirkemelleket megmossuk, lapjában bevágjuk, és szétnyitjuk, mint egy könyvet. Sózzuk, borsozzuk.
A krémsajtot kikeverjük a felkarikázott olajbogyóval, a metéltre vágott bazsalikommal, sóval, borssal. Igazságosan elosztjuk a csirkemelleken, majd félbehajtjuk őket. Kívülről is megsózzuk, megborsozzuk.

Egy tepsit kibélelünk alufóliával (utána kevesebbet kell mosogatni), belehelyezzük a húsokat. Mindegyik tetejére paradicsomszeleteket fektetünk, meglocsoljuk kevés olajjal, majd 180 fokos sütőben kb. 40-45 perc alatt készre sütjük.

A körethez meghámozzuk a krumplikat. Két gömbölyű nyelű fakanál közé fektetjük, és éles késsel a fakanál nyeléig bevágjuk őket. Így egyenletesek lesznek a szeletek, és egész biztos nem vágjuk át a krumplikat.

A puha vajat kikeverjük a sóval - avagy tetszőleges fűszerekkel, a felével megkenjük a nyers krumplikat. Forró sütőbe tesszük, és kb. 1 óra alatt készre sütjük. Félidőben kivesszük, és átkenjük a maradék vajjal, majd hagyjuk ropogósra pirulni.

Egyszerű és nagyszerű!





13 megjegyzés:

  1. Csodás! Lassan meghalok éhen!

    VálaszTörlés
  2. Te aztán igazán jól tudsz bánni a diétázókkal.:P Ki a fene mondana nemet egy ilyen köretre, a főételt meg inkább nem is említem, mert baromi éhes vagyok. Amíg ezt az üzenetet írom, lejjebb kellett görgetnem, hogy ne is lássam ezt a finomságot.:D

    VálaszTörlés
  3. Én is így egyben kérném, körettel együtt!!!

    VálaszTörlés
  4. Ez egy fenséges ebéd lenne mára

    VálaszTörlés
  5. Ez így ebéd előtt komoly merénylet:o)
    Istenien néz ki!

    VálaszTörlés
  6. Szívesen elcserélném a mai sárgaborsó főzelékes ebédemre:)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon guszta! Régóa szemezek már ezzel a fajta krumpli-elkészítési móddal. Nagyon jól néz ki :)

    VálaszTörlés
  8. Nagyon guszta!!! Igaz ebéd után vagyok már, na de azért ezt az adagot még bárhogyan is leerőltetném.:))
    Nálunk vasárnap lesz Hasselback krumpli, igaz én előtte félpuhára főzöm sós vízbe és utána sütöm ropogósra.:)

    VálaszTörlés
  9. Nagyon jól néz ki,nagyon fincsi lehetett,jó,hogy nem a vajas kenyér mellet döntöttél,akkor most lemaradtunk volna erről a finomságról:-)

    VálaszTörlés
  10. Dia, ne tedd :-) Irány a konyha!


    Poppy :-DD Köret nélkül abszolút illeszthető :-) Görgess csak feljebb bátran :-)


    Csibe, ugye? Így együtt, aha!


    Bianka, próóóóóóóba!!!


    Gabi, köszi :-)


    Cs.T - én meg ezer éve nem ettem sárgaborsót, pedig imádom!


    Zsiri, tégy egy próbát! A fűszerezés meg teljesen ízlés kérdése!


    Gizike :-DD Aztán nehogy hasfájás legyen a vége :-DD


    Ditta, köszönöm :-) S igen, senki nem követelte a vajas kenyeret :-DD


    Ottis, jaj, nagyon! Jól fogyott :-)

    VálaszTörlés
  11. Nagggyon fincsi, kipróbáltam, igaz én hagymás krumplit rittyentettem mellé.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ühüm! Na azzal sem lehetett egy utolsó :-) Üüüüüüüüüüüüügyi vagy!!!

      Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.