2011. január 20., csütörtök

Kapros-uborkás krumplisaláta


A pipitorta mellett debütált - a tömény húsételhez tökéletes volt a maga könnyedségével, pikáns ízével!

Azt hiszem, nyáron is műsorra fog kerülni, ha beindul a grillszezon!





Kapros-uborkás krumplisaláta

Hozzávalók:

  • 40 dkg krumpli
  • 4-5 termetes csemegeuborka
  • 1 csokor kapor
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csokor újhagyma
  • 2-3 dl natúr joghurt
  • só, bors
  • 1 ek. mustár
  • opcionálisan kapribogyó


A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk. Kockákra vágjuk, összeforgatjuk az uborka levével, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap kiemeljük a léből, hozzáadjuk a szintén felkockázott csemegeuborkát.

A joghurtot kikeverjük a finomra vágott zöldfűszerekkel, a vékonyra karikázott újhagymával és a fűszerekkel, és összeforgatjuk az uborkás krumplival.

Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Isteni!


Ihlet: Nők Lapja Konyha 2010. december/január



10 megjegyzés:

  1. ez jól hangzik. de ugye az ubi az ecetes? másképp milyen leve?

    VálaszTörlés
  2. Bianka, finom volt :-)


    4Gyerek, ecetes, aha! Nekem a csemegeuborka = uborkabefőtt :-) Az eltett, üveges ubi.

    VálaszTörlés
  3. Ez Én is pont kinéztem egy újságban! Ezek szerint tényleg jó!

    VálaszTörlés
  4. De klassz! És kiválóan illett a pipitortához :)
    Nyami nyami nyami!

    VálaszTörlés
  5. hát náma a csemegeubi az a fajtája, hogy pl. nem kígyóubi példánya.
    ez tényleg nagymenő páros lehetett.

    VálaszTörlés
  6. náma :D :D :D
    naná nálam akaródzott íródni.

    VálaszTörlés
  7. De jól hangzik! Bizonyára finom is... Ugye milyen sziporka vagyok?

    VálaszTörlés
  8. Viki ez nagyon finom lehet,tényleg jó lehetett a pipitortához:-)

    VálaszTörlés
  9. Csodáááás!
    A sima krumplisaláta is kedvenc, ez a kapros változat mégjobb lehet! :)

    VálaszTörlés