2011. január 26., szerda

Kukorica krémleves + egy díj



Fázom.

És ha fázom, melengető krémlevesekre vágyom :-)

Az ihletet Max Barátomtól merítettem, ez itt egy jóval szerényebb kiadás. De a rakomány jóóóóóóó!!! Pirított kenyérkocka, házi kolbászból "chips" és jóféle parmezán :-)

A napsárga levesen.




Kukorica krémleves




Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 doboz kukoricakonzerv
  • 2 dl tejszín
  • só, bors
  • 1 szelet szikkadt kenyér
  • 8-10 karika házikolbász
  • parmezán


A vöröshagymát finomra vágjuk, pici olajon megpirítjuk. Ráöntjük a leszűrt kukoricát, felöntjük annyi vízzel vagy húslevessel, amennyi ellepi, és főni hagyjuk 15 percig.

Botmixerrel pürésítjük, majd szűrőn át is passzírozzuk.

Felöntjük 2 dl tejszínnel, sóval, borssal ízesítjük, kiforraljuk.

A kolbászt vékony karikákra, majd negyedekbe vágjuk, és saját zsírjában, jó szárazra, ropogósra sütjük.

Forrón tálaljuk, jól megpakolva a tetejét levesbetétekkel!



S a díj :-)


Dittától kaptam, köszönöm szépen!


Íme a szabályok:

-  Írj egy bejegyzést,amelyben közzé teszed a Liebster-Blog képet,és másold be az útmutatót.
- Linkeld be annak a személynek a blogját akitől kaptad a díjat,és hagy nála egy hozzászólást, hogy elfogadod a díjat,és add meg a bejegyzésed elérhetőségét.
- Ezután gondolkodjál el azon ,hogy ki az az 3-5 blog szerzője akinek a díjat szívesen  adnád,linkeld be őket a bejegyzésedben és értesítsd őket egy hozzászólásban a jelölésről.
- Tehetséges kezdő blogokat részesíts előnyben,ne olyanokat jelöljél akinek több 100 követője van
 
 
Ha megengeditek, nem gurítanám személy szerint tovább, a napokban végigkarikázott a blogokon. Legyen azoké, akiknek rendszeres olvasójuk vagyok - több, mint 3-5 blog :-)

14 megjegyzés:

  1. De jól néz ki !
    azt hiszem van is itthon minden hozzá.hurrá meg van a mai ebéd:):)

    VálaszTörlés
  2. Szuper recept! Gratula a díjhoz:)

    VálaszTörlés
  3. Gratulálok a díjhoz és a leveshez is egyben!:) Ó, az a kolbászka a tetején... Mr. P. ölne érte:D

    VálaszTörlés
  4. Imádom a kukoricalevest, szoktam készíteni, így ahogy te, csak nem pürésítem, mert szeretjük a szemeket rágcsálni benne:-))))

    Gratulálok a díjhoz:-)))))

    VálaszTörlés
  5. Hurrá az összetevőkből is van bespeizolva :))) Na majdcsak egyszer sorra kerül. S még találtam egy jó nagy szál tavalyi házi kolbászt is hozzá.

    Díjhoz gratula :))

    VálaszTörlés
  6. Hú az a füstölt kolbász jó megbolondíthatja,nagyon finom lehet:-)

    Viki,majd nézzél be hozzám kérlek:-)

    VálaszTörlés
  7. Gratulálok a díjhoz!!

    Én most fááááázom, és egy ilyen finom levesre vágyom.:))) Jöhet így ahogy van azzal a kolbász chips-sel isteni lehet.

    VálaszTörlés
  8. Kinn fázom benn melegem van, sehogy sem jó inkább én is kérek egy tányérkával

    VálaszTörlés
  9. Nagyon megtetszett a blogod!!!
    feliratkoztam követőnek és ezzel a levessel kezdek most izibe!!
    Köszönöm,hogy olvashatlak!!Jucc

    VálaszTörlés
  10. Pici :-) Sikerült? Ízlett?


    Ildy, köszi :-)


    Szia Poppy! Kolbász felejtős ;-)


    Anikó, nálunk most debütált, de abszolút nyerő volt!


    Viki, akkor ehhez a leveskéhez sem kell boltba menned ;-)


    Ditta, nagyon :-)


    Gizike, az a kolbász téma nagyot dob rajta!


    Bianka, na ez a beszéd :-)


    Andi, köszi :-)


    Mesterem, szerintünk is :-) Köszönjük!


    Jucc, köszönöm a kedves szavaidat :-) Jó étvágyat a leveshez!

    VálaszTörlés
  11. Jelentem elkészült a leves ebédre!A családnak iszonyatosan ízlett!Nekem mozzarella és füstölt gomolyám volt,azt reszeltem,olvasztottam bele!
    Köszönöm az ötletet,lett egy kedvenc levesünk,máskor is elkészítem!Jucc

    VálaszTörlés
  12. Jucc, örülök!!! Egészségetekre :-) Próbáljátok ki a kolbászchips-szel is ;-))

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.