2011. november 25., péntek

Currys-kókuszos csirke




Ránézésre egy jó szaftos csirkepaprikás.

Aztán felemeljük a fedőt, és megcsapja az orrunkat valami fűszeres, mámorító illat! Kókuszdarabkák és mazsolaszemek kandikálnak ki a sűrű szaftjából, elbátortalanítva a kóstolókat.

De győzedelmeskedik az ínycsiklandó illat, kóstolás. Páratlan ízharmónia, elégedett hümmögés, repetázás.

Mit mondjak? Ajánlom :-) A konzervatív gyomrúaknak is!





Currys-kókuszos csirke


Hozzávalók:

  • 2-3 ek. olaj
  • 4 egész csirkecomb/1 egész csirke
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 3 ek. kókuszreszelék
  • 1 kk. curry
  • fél citrom leve
  • 2 dl tejföl
  • 1 marék mazsola
  • só, bors



A hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk. Kevés olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, lepirítjuk. Beletesszük a csirkedarabokat, a kókuszt, a zúzott fokhagymát, a curryt, a citrom levét, a megmosott mazsolát, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt, kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.

 Időnként nézzünk rá, ha nagyon elfőné a levét, apránként pótoljuk. A cél a sűrű mártás.

Ha megpuhult, óvatosan hozzákeverjük a tejfölt, és még egyet forralunk rajta.

Párolt rizzsel tálaljuk.



4 megjegyzés:

  1. Szuper finom:) Imádom az ilyen kajákat, minden nap meg tudnám enni.

    VálaszTörlés
  2. Ahogy leírtad, szinte érzem az illatokat és az ízeket... Hmmm. Ízlik. :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta!! Ki kell hogy próbáljam. Jó nagyokat nyelek, és próbálom elképzelni az ízét.:)

    VálaszTörlés