2012. november 20., kedd

Gyümölcsös joghurthab




Akár egy rohanós hétköznap után is összedobhatjuk, annyira gyors és egyszerű, s amilyen egyszerű, olyan nagyon finom!

Bátran játszhatunk az ízesítéssel, a gyümölcsökkel, a natúr joghurt és a tejszínhab igazán hálás alapanyag, ez itt most egy alapverzió.

Nálam most gránátalma és datolyaszilva került bele. Ha ebben a különleges gyümölcsbe botlotok a zöldségesnél, ne féljetek tőle: íze-állaga olyan, mint a mézédesre érett, nyárízű sárgabarack!




Gyümölcsös joghurthab

Hozzávalók 2 nagy/4 kisebb adaghoz:

  • 2 dl natúr joghurt
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csapott ek. Zselatin fix
  • 1-2 ek. cukor (ízlés szerint)
  • 1 ek. vaníliakivonat/1 cs. vaníliáscukor
  • ízlés szerinti gyümölcsök


A tejszínt alaposan behűtjük, majd kemény habbá verjük.

A joghurtot elkeverjük a cukorral, a vaníliával, a zselatinnal, majd kis adagonként hozzáadjuk a tejszínhabot, és óvatos, széles mozdulatokkal összekeverjük.

A gyümölcsöket megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd pohárban lerétegezzük: egy réteg joghurthab, egy réteg gyümölcs, míg tartanak a hozzávalók.

Folpack-kal lefedve hűtőbe tesszük dermedni néhány órára.



Ihlet: Nők Lapja Konyha 2012. november

2 megjegyzés:

  1. Nagyon kelleti magát ez a gyümölcsös joghurthab! Nálunk abszolút favorit lenne! Mit lenne?! Lesz!...:)

    VálaszTörlés