2012. november 8., csütörtök

Kolbászos-paradicsomos penne




Laktató, kiadós étel, olyan, mintha egy bővebb paradicsomos lére engedett kolbászos lecsóval koronáznánk meg a kifőtt tésztát.

Gyors és könnyű, fél óra alatt az asztalra varázsolható - nem csak lecsóbarátoknak!




Kolbászos-paradicsomos penne


Hozzávalók:


  • 50 dkg penne (vagy tetszőlegesen más) tészta
  • 2-3 ek. olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 5 dl paradicsomlé (nem sűrített paradicsom!)
  • 3-4 friss paradicsom
  • 2 nagyobb (kápia) paprika
  • 15 dkg lángolt kolbász
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 tk. cukor
  • reszelt sajt



A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkarikázott paprikát, majd ha már kissé összeesett, belekeverjük a kolbászkarikákat is. Erős tűzön addig sütjük, míg a kolbász kissé megpirul.

Ekkor hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot, felöntjük paradicsomszósszal, hozzázúzzuk a fokhagymát, és takaréklángon, időnként megkeverve 10-15 percig főzzük.

Sóval, borssal, pici cukorral ízesítjük.

Míg a lecsós szósz rotyog, a csomagoláson előírtak szerint kifőzzük a tésztát, leszűrjük, melegen tartjuk, majd a forró kolbászos-paradicsomos mártással tálaljuk.

Természetesen megszórható bőséges adag reszelt sajttal :-)





Ihlet: Nők Lapja Konyha 2012/november.


4 megjegyzés:

  1. Nálunk elég gyakran kerül asztalra, annyi különbséggel, hogy penne helyett spagettit főzök ki. :) Finom! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Épp penne volt otthon kéznél :-) De akkor gondolom nálatok is kedvenc :-)

      Törlés
  2. A további ötletekhez: A magyar úri család konyhája c. Hagyomány, nosztalgia együtt.

    VálaszTörlés