2014. augusztus 12., kedd

Sajtos-paradicsomos csirke



Rachel Allen sajtos-paradicsomos halas fogásának csirke átirata :-)

Könnyed, ízes, elronthatatlan!






Sajtos-paradicsomos csirke

Elkészítési idő: 90 perc


Hozzávalók:


  • 1 csirke vastagabb részei (melle, combja, szárnya - de készülhet csak mellfiléből vagy combból...)
  • 4-5 közepes nagyságú, érett, húsos paradicsom
  • 15 dkg sajt (nem baj, ha kicsit karakteresebb ízű)
  • 3 ek. mustár
  • 2 dl tejszín (állati, 30%-os)
  • só és bors
  • 15-20 levél friss bazsalikom (ha nincs, szárítottal is jó, de isteni kakukkfűvel is!)
  • 1 kicsi fej vöröshagyma
  • só és bors



A csirkét megmossuk, sózzuk, borsozzuk, tepsibe fektetjük egymás mellé.

Befedjük vastagabb szelt paradicsommal, leheletvékony hagymakarikákkal és a bazsalikomlevelekkel.

A sajtot lereszeljük, összekeverjük mustárral, tejszínnel, sóval, borssal, és a paradicsommal fedett húsra simítjuk.

A tepsit lezárjuk alufóliával, és 180 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük - a hús vastagságától, fajtájától függően. Vizet nem szükséges aláönteni, mind a hús, mind a paradicsom enged levet, plusz ugye ott a tejszín is.

Ha a hús megpuhult, levesszük a fóliát, és további 10-15 perc alatt megpirítjuk a tetejét.

Tetszőleges körettel - nálunk most puliszka - tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése