2014. augusztus 8., péntek

Édes-savanyú csirkecsíkok


Ez az étel még mindig nagyon-nagyon finom...

Házilagosan, ízfokozók és E-k nélkül is olyan, mint az üveges, bolti változata - próbáljátok ki friss alapanyagokból!







Édes-savanyú csirkecsíkok

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók:

  • 2 ek. olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 közepes sárgarépa
  • 50 dkg csirkemell
  • 2 kaliforniai paprika (lehet vegyes színű, piros/sárga/zöld)
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom
  • 1 doboz konzerv ananász
  • diónyi, de inkább nagyobb friss gyömbér
  • 1 ek. étkezési keményítő




A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a meghámozott, almareszelőn durvára reszelt répát, majd néhány perc párolás után rádobjuk a falatnyi kockákra vágott csirkemellet is.

Élénk tűzön kevergessük mindaddig, míg a hús kifehéredik.

Rákanalazzuk a sűrített paradicsomot, lepirítjuk, hogy nyers, savas ízét elveszítse. Hozzáadjuk a kockákra vágott paprikákat, valamint az ananászkonzervet - levével együtt. Ha nagyok az ananászdarabok, nyugodtan vágjuk falatnyira.

A gyömbért tisztítsuk meg: egy kiskanállal (!) óvatosan kapargassuk le a héját, mintha csak újkrumpli lenne, ne hámozzuk zöldséghámozóval, mert a héj alatt található a legtöbb íz- és illatanyag. A reszelő finom fokán reszeljünk bele a zöldséges raguba vérmérsékletünk szerinti mennyiséget - ne sajnáljuk, ez fogja megadni az étel karakterét!

Néhány percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek, ízesítsük sóval.

A keményítőt keverjük el kevés vízzel, majd adjuk a mártáshoz, s egy perc alatt forraljuk ki. Kóstoljuk, ha kell, korrigáljuk az ízeket gyömbérrel vagy sóval.

Forrón, párolt rizzsel vagy kínai tésztával tálaljuk.




3 megjegyzés:

  1. Szeretjük ezt az ízvilágot, úgy hogy viszem is a receptet. :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm :) éppen olvad egy nagy csirkemelle a fagyasztóból. Holnap ez lesz az ebéd, vagy holnap után....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem, Nektek is annyira ízleni fog, mint nekünk! :-))

      Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.